Снимка: БТА
fallback


Временно изпълняващият длъжността посланик на България в Гърция Веселин Иванов увери, че гръцките власти се справят много добре с последствията от възникналите от понеделник огромни горски пожари, които изпепелиха цели населени места.
Oще по темата


По думите му това може би е най-големият пожар след 2007 година, когато също имаше много жертви. Иванов разказа, че към момента няма информация за други пострадали българи, освен жената, която е в болница.

"Посетихме на място нашата пострадала гражданка, оказахме ѝ необходимото съдействие, предоставихме ѝ парични средства за покриване на първоначалните нужди. Документите ѝ за самоличност са изгорени по време на пожара, ще оказваме съдействие за издаването на нови", каза Веселин Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че към този момент властите работят по ликвидирането на последствията от огнената стихия, но се води и разследване срещу пет лица, за които се предполага, че са съпричастни към подпалването.

По думите му обаче високите температури и силният вятър пречат на овладяването на пожарите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 5 години

Какво значение има дали са пострадали българи?Пострадали са хора, в това е трагедията. От тъпите ви заглавия излиза, че щом няма загинали българи всичко е наред.Очовечете се джурнаглисти.

fallback