Общ преглед

Национална трагедия с над 70 загинали, включително бебета и деца. Така радио "Athensvoice" описва ситуацията в Гърция.

Огнена стихия продължава да бушува из гръцката област Атика и нанася огромни щети. Десетки загинаха в пожарите, основно в района на Мати, Нео Вуца и Рафина, както и по крайбрежието на Кокино Лиманаки (Червения залив).

Властите очакват броят на загиналите да се увеличи, защото спасителните екипи продължават да откриват жертви в изгорелите къщи и автомобили.

Още по темата

Обявено е извънредно положение в Западна и Източна Атика, както съобщи губернаторът на региона Рена Гуру.

Според "CNN.gr", по-голямата част от телата открити в морето, сред които има много деца, са събрани на борда на фрегатата "Ели", акостирала в морската зона на Рафина. По-рано Началникът на Генералния щаб на гръцките въоръжени сили адмирал Евангелос Апостолакис е наредил фрегатата ELLI и десантния кораб IKARIA да се отправят от военноморското пристанище на остров Саламин към Неа Макри и да съберат хората, блокирани на плажа, както съобщи "Protothema".

В хода на деня, пожарникарите откриха изгорели семейства, прегърнали децата си, както съобщи гръцкото електронно издание "Iefimerida.gr".

Част от жертвите са били задушени от гъстия дим над целия район.

47 горски и полски пожара са били регистрирани на територията на Гърция през последното денонощие от 6.00 ч. на 23 юли до 8.00 ч. на 24 юли, като най-големият е в областта Атика, при който жертвите вече са 60 души, както предаде "Кathimerini", като се позова на информация на говорителката на противопожарната служба Ставрула Малири.

Според нея фаталната комбинация от бързото разрастване на пожара и силният вятър не е позволила на голяма част от загиналите да се спасят, въпреки че са били на броени метри от морето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар