Снимка: Булфото, архив
fallback

Полицията успя да хване двама телефонни измамници, подмамили 11-годишно момиче от Плевен да хвърли от терасата семейните спестявания и златни накити.

Oще по темата

При разпита и двамата ало измамници, мъже на по 41 години от Варна, признали престъплението си.

Детето било подлъгано на 24 януари от непознат, който се представил за лекар по телефона.

Казал на момичето, че майка му е катастрофирала и за да я спасят, се налага спешна операция. Така 11-годишната пуснала от терасата на жилището 3000 лева, 620 евро и златни бижута - 3 пръстена и гривна.

По-късно 49-годишна жена се обадила в полицията, за да съобщи за измамата.

Разкрита е и друга телефонна измама в Плевен, при която 83-годишен е дал на измамник 7000 лева и 3000 евро. При нея мошеникът се оказал 44-годишен мъж от търговищко село.

На 17 април т. г. той се представил за полицай и след многократни обаждания по мобилния и стационарния телефон, продължили почти 3 часа, накарал дядото да хвърли парите от терасата уж за провеждане на операция по залавянето на измамници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Апаш

преди 5 години

Да ама нашата любима държава не желае да ги лови , нито пък закони да прави..тази напаст от ало измамници е от години и кво направи държавата ...НИЩО. Някой виши чиновници получават час от плячката и затова няма да си мръднат пръста. Нашата хубава българия

9

анонимен

преди 5 години

На един от тия ало-измамници ( почти всички са от ромски бандитски кланове ) да му резнат ръчичките на площада и да го дадат по ТV и всичко ще престане !

8

Анонимен

преди 5 години

В училищата вместо за джедъри да им говорят зца измамници, коит ги дебнат от всички страни. то не са крадци, педофили, лесбиййки, гейове.....

fallback