Ким Чен Ун и Доналд Тръмп. Снимка: БТА
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсипа с похвали севернокорейския лидер Ким Чен Ун след днешната им историческа среща на върха в Сингапур и каза, че той е "много достоен, много интелигентен преговарящ", предаде Асошиейтед прес.

По време на последната обща поява на двамата лидери репортери запитаха Тръмп какво най-много го е изненадало на днешните им разговори. Тръмп посочи, че Ким е "забележителна личност" и "много интелигентен. Добра комбинация".

Oще по темата

Президентът каза, че е разбрал, че Ким е "много талантлив мъж", който "много обича страната си".

Обобщавайки срещата на върха, той добави, че двамата са прекарали "един страхотен ден" и "са научили много един за друг и за техните страни" и изрази очакване те да се срещат още много пъти.

Срещата на високо равнище завърши с щедри обещания от Тръмп да търси решение на един "много опасен проблем", а Ким предрече, че "светът ще стане свидетел на големи промени".

Двамата лидери подписаха документ, който американският президент нарече "доста всеобхватен", но отказа да разкрие подробности, като добави, че това ще стане по-късно, пише БТА.

Ким Чен Ун отпътува от Сингапур след изчерпване на програмата на срещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

La France

преди 5 години

Изкуфял е тръмпи, Vive la France! Това е най-великата страна, а не някакви кравари, които нямаше да ги има без нея.

22

3654

преди 5 години

Е ,да се надяваме ,че тоталитарна Северна Корея няма да допусне грешката на перестройката ,не понятието, а резултата.Да махнат Тато ,за да разграбят държавата като хуни,да станат уж социалисти,да излъжат народа ,че ще живеем в демокрация,а реално за нула време я съсипаха отвсякъде.То не ,че Северна Корея е добре икономически,но и Китай не е бил,но умно и постепенно се разви със своите грешки и възходи,сега да е кредитор.Времето ще покаже!

21

Един

преди 5 години

Тръмп може и да е прав!Ким не тръгна на преговори с главата напред,а първо дипломатично използва южнокорейския премиер,който да отиде при Тръмп,след това посети Китай да разбере как да подходи,добра организация , умен човек.Е вече времето ще покаже дали ще избере пътя на Китай,защото тоталитарните режими са сложни откъм отваряне към други по демократични.

fallback