Снимка: архив Reuters
fallback

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Алиансът няма да помогне на Израел в случая на нападение от Иран, пише американският вестник Washington Examiner.

Столтенберг е заявил пред германското списание "Der Spiegel", че тъй като Израел не е член на НАТО, "гаранцията за сигурност" не се прилага за него, посочва "Фокус".

НАТО също така не участва в конфликти в Близкия изток или мирни усилия там, допълни Столтенберг.
Напрежението между Израел и Иран наскоро ескалира.

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху в последно време повиши критиките си за ядреното споразумение с Иран, от което президентът на САЩ Доналд Тръмп наскоро обяви, че оттегля страната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

до Сата Нато

преди 5 години

пич бе ти голям експерт си, ама май от тез ехидните дето само се мъчат да са интересни със злобичката си, но пък кой ли го интересува. Сещам се какви ги пишеше и за кримския мост ,пък той взе че стана и втори се строи и той ще стане, само ти няма по човек да станеш от таз злоба.

79

турчин-бг гражданин

преди 5 години

Изобщо не ме интересува какво ще става с Израел.Но защо тогава НАТО е в Сирия,защо беше в Ирак,Афганистан?????Или ще кажем ама те там бяха само половината НАТОвски държави и затова не се смята....................

78

Анонимен

преди 5 години

izrael moje i sami da se spravi, imat silna i dobre obu4ena armia.

fallback