Снимка: БТА
fallback

Бившият двоен агент Сергей Скрипал е изписан от болницата, съобщиха от британската служба по здравеопазване. 

"Скрипал се чувства достатъчно добре, за да бъде изписан от болницата... Това беше трудно време за всички, които пострадаха при инцидента", казва директорът на районната болница в Солсбъри Кари Барлз – Баркс, цитиран в изявлението, получено от РИА Новости.

Не беше обаче съобщено къде в момента се намира Сергей Скрипал и дали той ще продължи лечението си.

Oще по темата

"Всички изписани пациенти имат право на конфиденциалност. Това създава ограничения за нас да предоставяме подробности за преминатото от тях лечение. Тези  обаче, които са пострадали от нервно-паралитично вещество, трябва да бъдат стабилизирани и поддържани в състояние, в което техният организъм може да изработва повече ензими за възстановяване след отравянето", посочват от управлението.

По думите на главната медицинска сестра на болницата в Солсбъри Лорна Иилкинсън Скрипал ще се възстановява извън болницата.

Дъщерята на Сергей Скрпал – Юлия, която пострада не толкова силно от отровата, напусна болницата през април. Британските власти не разрешават на руските дипломати да се видят с нея. От руското посолство в Лондон посочиха, че Лондон грубо нарушава правата на Сергей и Юлия Скрипал.

Сергей и Юлия Скрипал бяха открити отровени в Солсбъри на 4 март. Това предизвика голям международен скандал. Лондон твърди, че Москва е причастна към инцидента. Русия категорично отрича това.

Заради делото "Скрипал" Лондон изгони 23 руски дипломати. Великобритания беше подкрепена от редица страни от ЕС, САЩ и някои други страни. Русия отговорни с реципрочни мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

wild horse

преди 5 години

Островните аборигени се чудят как да се измъкнат от тази бездарно скалъпена лъжа. Щеше да е много смешно,ако не беше така жалко,да гледаш как фъфлят европейските лидери.които вееха флага на звездички и гонеха дипломати.Просто не знаят с кого си имат работаи имат много нисък капацитет.

25

Анонимен

преди 5 години

Едва ли историята с новичока е скалъпена в МИ 6. Там хората са кадърни. По - скоро е скалъпена от зле информиран политик с някакви смешни познания по военно дело, шпионска дейност и химия. Борис е добър кандидат за автор, но и Тереза отговаря на описанието ;)))

24

Анонимен

преди 5 години

Руснаците вероятно знаят къде е семейство Скрипал. Но едва ли ги интересува особено. Вероятно биха се заинтересували да им напраят медицински изследвания, защото да преживееш химическа атака с вещество, което убива за секунди и количество, способно да убие 200 - 300 хиледи си е доста интригуващо. Вероятно имат някаква генетична особеност, която им е помогнала да оцелеят. Нещо като супер имун итет. ;)))

fallback