Снимка: Булфото, архив
fallback

Употребата на наркотици при водачите на автомобили е изключително опасно явление, коментира бившият шеф на Пътна полиция комисар Алекси Стратиев, след като вчера сутринта 21-годишна жена помете 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Инцидентът стана на паркинг в Пловдив.

Oще по темата

Комисар Стратиев обясни, че полицията вече е снабдена със средства, необходими за установяването на употреба на наркотични вещества.

"Вероятно това е и причината случаите с водачи, употребили наркотици и застанали зад волана, да се увеличават", коментира още той пред "Фокус".

Според него отказът на проверка за алкохол и наркотици е безсмислен, защото това означава шофьорът директно да отиде в затвора.

Бившият шеф на Пътна полиция коментира и трагедията на магистрала "Тракия", при която автобус се обърна в канавката след удар в кола, при което се стигна до смъртта на шестима пътници.

Стратиев е категоричен, че ползването на обезопасителни колани е можело да намали размера на трагедията.

"В автобуса е имало колани и пътниците са задължени да ги ползват. Второ - водачът също е задължен да осигури безопасен превоз, тъй като той търпи наказание, ако някой от пътниците не е поставил обезопасителния колан. Ако някой от пътниците откаже да сложи колана, водачът би могъл да спре управлението на превозното средство, като съответно уведоми органите, за да му окажат съдействие", каза още той.

Комисар Алекси Стратиев добави, че в случая с катастрофата от автомагистрала "Тракия" пътниците не са били призовани да ползват предпазните колани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Некомпетентни хора

преди 6 години

Марихуаната никога не е била и няма да бъде наркотик като познатите ни опиати и психотропни вещества.Тя е предивсичко лекарство. Алкохол, кафе, Анаболи, стеройди, успокоителни, болко успокояващи, цигари...и т.н. са нещата за които никой не говори. Защо? Тестовете за наркотици и марихуана са неадекватни! Плащаме данъци да отглеждаме бъдещи престъпници прибрани заради марихуана! Това ли е спаведливост? Дерзайте!

18

Наркотици!!??

преди 6 години

Кога за бога ще започнете да четете за марихуаната!? За какви наркотици говорим, друсащи се по цял ден хора на лекарства!!!??? Тревата не е наркотик! Опиатите и ракията са ви проблема! Как пък никой не споменава хората на успокойтелни или фитнес наркоманите на анаболи и стеройди!? Необразовано общество от овце!

17

Хаха

преди 6 години

Проблеми с наркотиците имат само тези които не вземат наркотици. Останалите сме си ОК.

fallback