Източник: Reuters
fallback

Добавките към храните, означавани със съответния код, включващ Е и няколко цифри, са най-разнообразни химични съединения. Сред тях има полезни за здравето вещества, неутрални такива, както и съединения, които самостоятелно са много опасни за здравето. Такова е и веществото, означавано с код Е513 върху опаковките на храните.

Зад кода Е513 в хранителната промишленост всъщност се крие сярната киселина. Как едно толкова опасно съединение намира приложение в производството на хранителни продукти и доколко безопасни са те?

Всички добавки към храните, означавани с Е и първа цифра 5, се ползват като регулатори на киселинността.

Е513 се ползва основно в състава на варени храни, за да се предотврати разрушаванеот структурата на някои захари при термичната обработка в процеса на варене.

Прочети още на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

до 7

преди 6 години

Сулфати и сулфиди в растенията са в органична форма и не са отровни за разлика от тези, които са произведени по химичен път.Не правете сравнение , излишно е.

9

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен #1Скачали , НЕскачали , все същите ни управляват и след 10 Ноември 89г. И капитализЪма им , досущ като комунизЪма им. Единствената полза от "промяната" е, че децата ни поне, могат да се спасят по белия свят , където продължителността на живота е с десетилетия отгоре.

8

Умен гущер

преди 6 години

Нека ни тровят, ама ние ще живеем напук. Я вижте на японците като им пуснаха американците две бомби каква умна нация станаха.

fallback