Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

Изкарването и оповестяването от руския президент на военни оръжия е винаги притеснително. Действията на Владимир Путин са началната фаза на президентската кампания в Русия, заяви в "Денят ON AIR" регионалният директор на Европейската асоциация за международни отношения Димитър Гърдев.

Думите му дойдоха вследствие на новите оръжия, с които Путин "се похвали". Това обаче притесни САЩ, които смятат, че действията целят да внесат допълнително напрежение между двете страни.

"Путин не участва пряко в президентските дебати и това бе първата фаза от кампанията. Втората бе свързана с отчет на неговите предишни президентски мандати", допълни гостът на Bulgaria ON AIR.

Експертът бе категоричен, че обявените от руската страна въоръжени системи нямат аналог в света.

Представените хиперзвукови бойни глави са отличителни с това, че това са системи на бойни дежурства, обясни Гърдев.

"Всички средства, които бяха обявени от Путин, са насочени за преодоляване противоракетната отбрана", обобщи директорът в ефира на телевизията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Апропо

преди 6 години

зелените защитници на мира, га хамериканците се фалеха със F22, F35, нова ядрена програма що траяхте бе!?Маскари!

63

Наблюдател

преди 6 години

Някой от твърденията в цялото интервю не са пълни. Сякаш не знаем, че скороста на звука е близо 1235 км/ч, а скорост десет пъти скороста на звука е 12350 км/чДванадесет хиляди километра в час!Радарите ловят до 35 км, а ракетите се пускам до 80 км. Пусната ракета с тази скорост се очаква тя да преодолее разстоянието от 35 км (точката на засичане) до целта за изключително кратко време в порядъка на (прибл) 0,003 часа или (прибл) 0,3 секунди...Бързичко, а?

62

Анонимен

преди 6 години

Обявили са конкурс за име на ракетата на сайта на тяхното МО. Руснаците се шегуват, че най-подходящото е "Йети" - всички знаят за него, никой не го е виждал, но мнозина вярват в него.

fallback