Снимка: архив "Булфото"

Топкрадецът на автомобили у нас Иван Янински-Шумахера е сред задържаните за взривения тази нощ банкомат в Илиянци. В ареста е и друг известен автоджамбазин – Юлиян Ценев-Байката.

Двамата са се преквалифицирали от автокрадци на обирджии на банкомати, пише "24 часа".

Общо петима бяха задържани след преследване от полицията тази нощ. Поредният банкомат, станал жертва на похищение, бе взривен тази нощ на бул. "Рожен" в кв. "Илиянци" в София.

Още по темата

Сигналът е подаден в полицията около 5:15 часа сутринта.

Бандитите опитали да избягат, но полицията ги причакала, а след преследване ги хванала в района на Ихтиман. Те са били следени няколко месеца от полицаите от СДВР и Главна дирекция "Национална полиция". Криминалистите смятат, че е възможно те да са извършили още някои от взривовете на банкомати в София.

Шумахера е един от най-известните и най-печелившите автокрадци в страната. Той има повече от 50 криминални регистрации и висящи дела. Сред завоеванията му са автомобилите на Младен Михалев Маджо и на бившата съпруга на експрезидента Юлияна Плевнелиева.

За последно Шумахера бе задържан след разправия на "Хемус" преди година. Той опитал да избута друг автомобил от платното, стигнало се до размяна на реплики и вадене на пистолети.

Шумахера и Байката били тандем в краденето на коли. Байката бил издирван от Интерпол и заради скимиране на пластики в Индия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase