Снимка: БДЖ

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще присъства на представянето на модернизираните немски вагони на БДЖ, съобщиха от ведомството.

Събитието ще се състои на Централна гара – София от 12:15 часа и на него ще участва и посланикът на Германия Ирене Мария Планк.

От Министерството на транспорта и съобщенията допълват, че Георги Гвоздейков ще пътува с първата композиция от пет вагона от София до Бургас в събота – 22 юни. Влакът, който заминава в 6:15 часа, трябва да пристигне в Бургас в 12:10 часа.

На 18 юни от БДЖ обявиха, че новият влак от София за Бургас ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Той ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути и ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.

Бързият влак № 3683 ще заминава от Централна гара София в 06:15 ч. и ще пристига в Бургас в 12:10 ч. В обратното направление бързият влак № 3684 ще тръгва от Бургас в 16:00 ч. и ще пристига в София в 21:55 ч.

Композицията ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут (Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат).

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase