Снимка: "Флагман"
fallback

Каращият проби в Созопол 21-годишен футболист Радостин Нгуен е младежът пратил в кома 18-годишния бургазлия Илия Стоянов, който вчера претърпя втора спешна операция заради неспиращ кръвоизлив от носа.

След инцидента Нгуен, който е от София, опитал да избяга, но след няколко часа среднощно обикаляне се е върнал и сам се е предал в Първо РПУ в Бургас.

Oще по темата

"Не знам за какво го направих", повтарял непрестанно Радостин, който преди известно време играеше за Локомотив (София).

Обяснил пред разследващите, че е бил с компания в бургаска дискотека. Момчета от съседна маса обаче го изнервили и той излязъл бесен навън, след това насочил агресията си към първия срещнат. В случая това бил 18-годишният Илия, ученик от ТОХ-а, който тъкмо си тръгвал, разказва" Флагман".

Бургазлията е нападнат в гръб, а Радостин започнал да го налага с ритници и юмруци. Действието се разиграва пред дискотека "Астория".

Виждайки гардовете, футболистът хукнал в неизвестна посока. В това време е извикана линейка, а пострадалият Илия е откаран в УМБАЛ Бургас, където му е направена операция.

Пред "Спортал" Нгуен разказва коренно различна версия, че не е търсен от никого и че всъщност е жертва, а не виновник. Нгуен показва и чат като доказателства за думите си.

"Бяхме на дискотека със съотборниците. Когато решихме да си тръгнем, една група ни заобиколи, всички момчета ме гледаха лошо. Аз не разбрах на какво се дължеше това. Веднага разбрах, че ще стават проблеми и реших да се върна в заведението, за да мога да избегна тази ситуация. Но те започнаха да ме дърпат, да ме изкарват извън дискотеката.

Единият ми съотборник се опита да ме предпази, като ги буташе, но в същото време ме удариха и ми разбиха носа. Опитах се да се защитя и отвърнах. След това ме подгониха пет човека, искаха да ме пребият, нямаше как да стоя. Хванах си такси и се прибрах, а след това започнаха да ми пишат няколко човека по социалните мрежи, за да ме изнудват за пари", твърди той.

"На следващия ден и момчето ми писа, за да ме изнудва за пари. Постоянно ми звънеше и не спираше да ми пише. Всичко, което се написа, е лъжа. Полицията изобщо не ме е търсила, не съм се предавал никъде. Цялата тази история се случи на 11 февруари. Треньорът на отбора беше разбрал на следващия ден, и това е причината да не съм част от Созопол", добавя младият футболист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 6 години

Този Илия се чуди от къде да намери пари за абитуриентската.

53

Анонимен

преди 6 години

Не мога да разбера как корупцията в България се толерира по такъв пошъл начин???Предоставени са доказателства за изнудване, но тъпия българин се е загрижил за произхода на жертвата.Да...защото жертвата е Радостин. И какви са тези родители на Илия ,че дори вкарали сина си с връзки в болница и го карат да се преструва че е в кома.Има Господ ....той вижда и виновният ще бъде наказан.И всичко това за 500лева.....РЕЗИЛ!!!!!!

52

Скитник

преди 6 години

Само българските " спортисти" осъмват по дискотеките!

fallback