Снимка: Facebook

18-годишен ученик от бургаската гимназия по туризъм е изпаднал в кома след усложнения от претърпян побой пред дискотека. Дванадесетокласникът Илия Стоянов е бил приет в болница с лицево-челюстни травми и е опериран, но рязко се влошил.

Момчето има спешна нужда от преливане на кръв - нулева, отрицателна група, алармират от бургаската болница.

Цял ден днес ученици и учители от гимназията даряват кръв, за да спасят Илия. Заради акцията отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас ще работи с удължено работно време до 18 ч. Днес профилът на момчето във Facebook е пълен с призиви от негови приятели за даряване на кръв.

На 14 февруари т.г. в Първо Районно управление - Бургас е получено съобщение, че на 11 февруари около 05.30 ч. в района на дискотека "Астория" 18-годишен е ударен три пъти в областта на носа, в резултат на което е получил счупване и е приет за медицинско лечение, съобщава "Фокус".

Извършителят на деянието е 21-годишния Р. Н., с постоянен адрес - София, който към момента се издирва от полицейските служители на ОДМВР – Бургас.

В Първо Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Събраните по случая материали ще бъдат докладвани в Бургаска районна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase