Снимка: архив, БулФото

Двама пияни роми - на 16 и 20 години, са убили 70-годишния мъж в Айтос, чието тяло беше намерено в петък в изоставена постройка.

Още по темата
Задържани за престъплението са Желязко Танчев и Ясен Стойчев, съобщиха на пресконфернция днес в Бургас от полицията и прокуратурата.

Възрастният мъж е убит с 32 удара с нож и множество удари с юмруци по главата.

Той е водил клошарски начин на живот. Извършителите са му нанесли 32 удара с един нож в областта на корема и врата, като са го удряли и с юмруци в главата. Пострадалият е лежал на земята и е спал и по никакъв начин не ги е предизвикал. Към момента няма мотиви за извършеното деяние.

Най-вероятно е за удоволствие, защото и двамата задържани са употребили алкохол преди и след убийството, стана ясно на брифинга.

Ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР - Бургас, уточни, че единият е девето дете в семейството и никога не е ходил на училище. Той е безработен, а в миналото си има две прояви за кражби, предаде "Фокус".

Другият е пето дете в семейство с шест деца. Ходил е на училище до 2 клас, не работи и е с една проява за кражба на метални отпадъци.

Утре съдът ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата.

За това престъпление законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода за пълнолетни лица и от 5 до 12 години за непълнолетни извършители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase