Снимка: БТА
fallback

Израелските ВВС нанесоха удар в южната част на ивицата Газа, след като от палестинския анклав тази нощ бе изстреляна ракета по Южен Израел, която не взе жертви, предаде Франс прес.

Oще по темата

"В отговор на изстрелването на ракета по Южен Израел самолети нанесоха удар по две военни структури", се казва в изявление на израелската армия. При въздушния удар също няма жертви, съобщава БТА.

Това е втората размяна на удари за последните 24 часа. Вчера израелската армия удари позиция на Хамас в ивицата Газа в отговор на изстреляна в четвъртък ракета.

Ракетният обстрел често е дело на маргинални въоръжени групировки, но Израел държи отговорно управляващото ивицата Газа движение Хамас за всички ракетни атаки от Газа и удря негови позиции като ответна мярка.

Израел и Хамас спазват крехко примирие от края на войната през лятото на 2014 г. То е третото в ивицата Газа откакто ислямисткото движение завзе властта през 2007 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

до 8

преди 6 години

Сравнението ти е неуместно и невалидно. Палестинците са това за евреите, което са турците, ***, нпо-тата и всичката антибългарска измeт за България. Тоест,н ещо като тебе.

16

Анонимен

преди 6 години

До История СлавяноБГНе си познал. Светът е започнал наново след потопа от трима родоначалници; Сим, Хам и Яфет, но те НЕ СА евреи. Сим е родоначалникът на евреите и после мюслите, чрез Агар, наложницата на еврейския цар. Исмаил се смята за родоначалник на всички мюсли, араби и тем подобни. Всички еврейски племена са наричани семити, по името на Сим. От там идва и думата антисемитизъм. Не е срамно, да не знаеш, срамно е да лъжеш и да пишеш глупости. Чети, няма да загубиш нищо.

15

Анонимен

преди 6 години

мирни израелски селищаФокусирано- са кибуци (вид кумуна) в отбльснатите палестински земи. Закона кражба .

fallback