Задържаният Тодор Славов. Снимка: Булфото, архив
fallback

Димитър Желязков, който оцеля по чудо след стрелба в заведение в Слънчев бряг през 2016 г., ще поиска 600 000 лева кръвнина, твърди "24 часа". Делото трябва да започне на 5 февруари в Специализирания съд.

Подсъдимите по делото са организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов-Кравата.

Oще по темата

Срещу Тодор Славов е повдигнато и обвинение за убийството на охранителя Александър Алексиев. Неговата съпруга и семейството му ще внесат иск за общо 350 000 лева.

"Щом ме призоват ще се явя, надявам се това дело да тръгне и адвокатите на подсъдимите да не шиканират процеса", заяви Желязков пред изданието.

По разпореждане на Кузманов на 8 юни 2016 г. в заведение "4 You" в Слънчев бряг е убит Александър Алексиев, извършен е и опит за убийство на Димитър Желязков - Митьо Очите, гласи обвинението.

Като извършител на покушението над Алексиев пред Специализирания наказателен съд ще отговаря Тодор Славов, а за опита за убийство на Желязков - Радослав Димитров и Георги Иванчев.

Останалите подсъдими за участие в организирана престъпна група са Иван Терзийски, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николов и Марчо Марков.

Според доказателствата групата се занимавала с изнудвания, нанасяне на телесни повреди и други силови действия спрямо хора, занимаващи се с търговска и таксиметрова дейност в Слънчев бряг и Банско, с цел да плащат месечни вноски на групата. Туроператори са били принуждавани да водят клиенти в заведенията, стопанисвани от фирми на Данаил Петков и Николай Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 6 години

Така е, Сикаджията се погрижи Очото да оцелее, да продължи бизнеса на Слънчака, щото му плащаше тлъсто както на него, така и на цялата администрация. Жалко, че не го ликвидираха тогава! Той си знае, в леглото си няма да умре. Следващият път ще го събират на парчета, ако могат да го съберат. А колко да искат родителите на тези деца които тоя у//род зариби с дрога? Няма такава държава!!

41

Алфа Вълка

преди 6 години

600 бона ли струват топките ти, които вече нямаш? Ако знаехме много хора щяхме да теглим кредит и да те кастрираме по-рано, да не оставяш поколение!

40

3234

преди 6 години

Тези всичките бандюги да ги наредят един до друг и наред с калашника всичките

fallback