Снимка: Архив, Булфото

Убитият Петър Христов не е споделял, че е бил заплашван. Единственото му притеснение е било относно "Наглите", тъй като е спомогнал за тяхното залавяне. Това стана ясно от думите на лидера на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след КСНС при президента.

Още по темата

"Имахме възможност с неговата гражданска позиция да се разкрият тежки криминални престъпления. Ако мотивът на това престъпление е ответна реакция, това не е добър знак за държавата и обществото", коментира Цветанов.

"Не е бил свързан с някакви престъпления, за да можем да бъдем укорими или служителите, които са имали възможност да работят с него. Никога не е споделял за евентуални заплахи. Единствените му притеснения бяха по отношение на "Наглите", когато излезе, че той е подпомогнал разследването", добави той.

Цветанов уточни, че Петър Христов не е бил член на ГЕРБ или кандидат за депутат, а симпатизант. Той допълни, че е правил едно единствено дарение за партията, което е декларирано в Сметната палата, но никога не е имал политически амбиции.

Вторият в ГЕРБ настоя, че Петър Христов е достоен човек.

"Именно Петър Христов е човекът, помогнал на семейството на Мануела Горсова. Бил е винаги много ангажиран с великотърновския регион. Уучаствал е в много благотворителни акции, но никога не търсеше публичност за това, което правеше", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase