Снимка: bgonair.bg
fallback

Един от въпросите, които българите си задаваме с трепет е: Лековита ли е ракията?

Според природолечителя проф. Христо Мермерски правилният алкохол в умерени количества може да действа като дезинфектант, който да убива някои зловредни бактерии в организма ни.

"Има 2 вида алкохол – етилов и метилов. Вторият е опасен, тъй като от него може да се ослепее и да си съсипем целия организъм. Ракията, която се приготвя в домашни условия, е от 40 или 60 градуса. Колкото повече падат градусите – толкова повече метилов алкохол има", предупреди гостът в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR лечителят шеговито отбеляза, че ако гарнираме малката ракия със салата, то негативният ефект от погълнатия алкохол се предотвратява.

"Настъпват големите празници. За да се премахне последствието от алкохола, трябва да се намери начин да се унищожат токсините. Бактериите в киселото мляко се хранят с тези вредни вещества", препоръча проф. Мермерски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Петърчо

преди 6 години

- Ето, хапни едно доматче за мама.- ...(дъвчене и мълчание)- Хайде и една краставичка за татко.- ...(дъвчене и мълчание)- А ето и едно саламче за дядо.- Стига де, тате! Вече съм на тридесет години!- Абе знам, че си на тридесет, ама крайно време е да се научиш да мезиш като пиеш!

24

Andreshko

преди 6 години

Професоре,,професоре метила бързо се изпарява и тръгва пръв при варенето на ракията. Освобождаването от метиловия алкохол става по два начина,единият е преварка на ракиятс,а вторият начин ако не я приварявате,трябва да сложите ракията в открит съд,да го покриете с тензух и да го оставите за 24 часа метиловия алкохол да се изпари.

23

Шопо

преди 6 години

Мермеро къде се бута в елитната дивизия ! Он е агрономин и нищо не разбира от яденье и пиенье !

fallback