25

Петърчо

преди 6 години

- Ето, хапни едно доматче за мама.- ...(дъвчене и мълчание)- Хайде и една краставичка за татко.- ...(дъвчене и мълчание)- А ето и едно саламче за дядо.- Стига де, тате! Вече съм на тридесет години!- Абе знам, че си на тридесет, ама крайно време е да се научиш да мезиш като пиеш!

24

Andreshko

преди 6 години

Професоре,,професоре метила бързо се изпарява и тръгва пръв при варенето на ракията. Освобождаването от метиловия алкохол става по два начина,единият е преварка на ракиятс,а вторият начин ако не я приварявате,трябва да сложите ракията в открит съд,да го покриете с тензух и да го оставите за 24 часа метиловия алкохол да се изпари.

23

Шопо

преди 6 години

Мермеро къде се бута в елитната дивизия ! Он е агрономин и нищо не разбира от яденье и пиенье !

22

АНТИ

преди 6 години

Тази ракия, баш напитка стара,много пиячи вкарала е в Ада.Колкото повече съдържа градус,тогаз изпада *** в сладка радост.Алкохолизма е порок до гроб,човек става на алкохола роб,завършва в морга, идва ред на поп,дървен костюм и със наздраве стоп.

21

Анонимен

преди 6 години

До 21-ви "дядови"Има елементарна технологическа схема (химически метод) за намаляване на съдържанието на метанола в ракии (дестилати) произведени от продукти с високо съдържание на пектин!А дъбовата бъчва ("бурето") няма абсолютно нищо общо с метанола!!!Относно "дефундирането" и "парния натиск" - Това "разби" всички производители на коняк във Франция!!!

20

Анонимен

преди 6 години

Не зная КОЙ му е дал профероската "титла", но този е МНОООГО ***!!!В спиртните напитки има много други "алкохоли" - след етанола и метанола се "нареждат" и пропанол, и ред друг виши алкохоли!Метанол обикновенно се дестилира от ферментирали продукти, които имат много пектин - ябълки, сливи, круши, дюля. Гроздовият сок почти не съдържа пектинова фракция - т.е. няма метанол!Бактериите в киселото мляко нямат нищо общо с "алкохолния проблем"!Бетаин, Аргинин, фосфолипиди, "Трансметил" и др. - ДА

19

дядови

преди 6 години

Ха и дядо да ви каже: Първи при дестилацията тръгва метила в по-висок процент, но при обикновените казани вървят в паралел вода и етил. Може да се отдели първака 0,5-1 литър, но това не решава напълно проблема ! Няма химически лесен начин за неутрализиране на метила ! Тайната се крие в отлежаването в дъбови, черничеви бурета ! Губи се част от алкохола като метила дефундира през дървесината значително по- бързо от етила, заради многократно по-високия парен натиск ! Ракията става по-мека и приятна

18

Анонимен

преди 6 години

Калояне,при ниските температури излиза висок градус..Ракията почва да тече от 75-65градуса и постепенно намалява..До около 22 градуса все още има спирт в дестилата.В началото излиза метиловия алкохол-при ниски температури и ВИСОК градус

17

Калоян

преди 6 години

Да допълня, преди да се спре ракията, също част от нея около 0.5 - 1 литър се маха, тъй като там пък се съдържат висшите алкохоли, но тази става за разтривки за разлика от първата.

16

Калоян

преди 6 години

Ами явно ще трябва да се пообразоваш. Метиловият алкохол е с по малка молекулна маса и следователно се дистилира при ниски температури при по слаб градус. След определен градус е 100 процента сигурно че метиловият алкохол се е отдестилирал. Затова първият 1 литър или колко трябва се изхвърлят.

15

ддт

преди 6 години

напротив,"професоре"-метиловия алкохол е в ъв високия градус.Тоест,първо протича от казана метилов алкохол,който се изпарява,при най-ниска температура,и е най летлив.Затова ракията е хубаво да не се затваря херметически,известно време...

14

Баш Химик

преди 6 години

До ХимикАбе доста повече са, като сложиш изо-, циклични, поливалентни...

13

Без рикийъ...

преди 6 години

...нема оправийъ !А професорът да се дообучи и за зелевата чорба, и за шкембе чорбата - да си поразшири интелектуалните и познавателни хоризонти. Въпреки, че махмурлукът е за аматьорци само !

12

Д-р МАХМУРЛИЕВ

преди 6 години

На морето(в чашата), капитан няма !

11

Бат Жоро

преди 6 години

Мермерски, наистина е професор. Само че по селскостопанска техника, Не знам защо се изявява като лекар тоя тракторист. Синът му може и да е лекар, но тоя не е. Не знам какво общо имат двигателите, прикачния инвентар, комбайните и т.н.т със здравето, че и книги за полезни и вредни храни да издава и да се пъчи по медиите като велик лечител.

10

Жулвио Текилас

преди 6 години

Истинската ракия - дестилат от ферментирал плодов сок отлежал при определени условия е рядък лукс. Фабричната е спирт и есенции, а т.н. домашна в много случаи нито е ферментирала правилно, нито е дестилирана както трябва и въобще не е отлежала.

9

123

преди 6 години

Абе по-добро от нашето си няма. Веднъж ми дадоха да опитам 30 годишна отлежала (наистина) ракия. След това и най-доброто уиски ми е гадно. Та така, нека си спорят кой е измислил водката, аз и без това си пия ракия и това смотано пития не го обичам.

8

Анонимен

преди 6 години

"Кой пие вода, бе братко?! Водата съдържа микроби. Аз пия само алкохол! Д-р Радева ми е забранила да пия вода!"

7

Хой

преди 6 години

РакиииятА! Тя води двама млади, към върхове и звездопади! РакиииятА! Със свойта глътка мека, човекът Тя привързва, към човека!

6

Анонимен

преди 6 години

Това е моят лекар! Записвам се при него!