Снимка: БГНЕС

Горан Брегович пристига в Пловдив за концерт на новия стадион "Христо Ботев" на 11 септември. Шоуто ще бъде и първата музикална проява на новото съоръжение.

За да подчертаят духа на единство и подкрепа сред членовете на клуба и феновете, домакините от ПФК Ботев, решиха част от приходите от предстоящото музикално събитие на 11 септември, да бъдат дарени за каузата на развитие на музея на футболния клуб.

"Нека заедно напишем нова глава в клубния летопис, като подкрепим тази важна стъпка, имаща за цел да превърне нашия дом в притегателна точка за музикални фестивали и големи културни събития", казва Любослав Лозанов, медиен директор на клуба.

Освен автор на популярни балкански мелодии като „Месечина” и „Калашников”, Горан Брегович е един от най-значителните автори на филмова музика в Европа, като е автор на музиката към култовите филми “Ъндърграунд” и “Аризонска мечта”. Неговите емблематични хитове, включително „Mesecina“, „Kalashnikov“ и „Beauty Sonata“, са познати и обичани от българските музикални фенове, а самият Брегович обещава шоуто му в Пловдив да бъде запомнящо се. През цялата си кариера Брегович е продал над 20 милиона записа и е композирал музиката за повече от 60 филма.

Билетите за предстоящия концерт на мега звездата на балканската музика Горан Брегович вече са в продажба  и могат да бъдат закупени в мрежата на Евентим и на Колежа.БГ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase