Снимка: Fest Team

Fest Team, най-голямата промоутърската компания в България, анонсира подписването на предварителен договор за придобиване на Charmenko (включително – Charm Music и Charmworks), източноевропейския промоутър, агенция за ангажиране на световноизвестни артисти за концерти и фестивали, популярна с богатия си опит, широка мрежа от контакти и собствено портфолио с изпълнители.

Този стратегически ход е изключително важна стъпка в стратегията за растеж на Fest Team, чиято цел е да затвърди регионалното си присъствие и да разшири дейността си в Източна Европа, Балканите, Турция, балтийските държави и др. Очаква се окончателният договор да бъде финализиран по-късно това лято.

„Придобиването на Charmenko е трансформираща възможност за Fest Team. За нас е привилегия да се обединим с популярна и уважавана компания в музикалната индустрия като тази. Вярвам, че като комбинираме експертизата и професионализма на екипа на Fest Team в организирането на големи музикални събития със силните контакти на Charmenko и техния повече от 30 годишен опит и познания за индустрията, ще успеем да създадем синергия, която ще предефинира музикалния пейзаж на Източна Европа. Това стратегическо обединение ще ни помогне да свързваме адекватно артистите с локациите и фестивалите и да предлагаме цялостни решения, които да подобрят преживяването, както за изпълнителите, така и за публиката", споделя Стефан Еленков, главен изпълнителен директор на Fest Team.

Това стратегическо придобиване не само ще обогати портфолиото на Fest Team, но и ще разшири забележително неговия географски обхват и културно влияние. Силното присъствие на Charmenko на всички пазари в Източна Европа ще предостави на Fest Team по-широк достъп до разнообразни музикални таланти и пазари в целия източноевропейски регион. А това ще позволи на компанията да предложи още по-пъстри музикални преживявания на своята публика, като същевременно насърчава културния обмен.

Основателят и собственик на Charmenko, Nick Hobbs споделя: „Като група компании, работещи в целия източноевропейски регион, ние оцеляхме по време на пандемията от COVID-19, като дори се върнахме към растежа, който имахме в предишното десетилетие. Въпреки неблагоприятния период за независимите промоутъри, компанията ни успя да отвори нови офиси и да удвои размера си от 2021 г., без да натрупа дългове. Чувствам, че точно сега е моментът да се присъединим към по-голяма източноевропейска организация за промотиране, ангажиране на артисти и качествени услуги в забавния сектор за целия регион, която умее да интегрира креативност, синергии и професионализъм с дългосрочни стратегии и която поставя артистите, публиката и клиентите в основата на нашата мисия."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase