Братя Аргирови отбелязват 40 години на сцена с грандиозен концерт на 23 април. Той ще бъде заедно с оркестъра на Държавна опера – Русе с диригент Димитър Косев.

"На този концерт ще изпълним най-големите си хитове през годините и най-новите си песни. Надяваме се новата ни песен да е черешката на тортата. В зала 1 на НДК със симфоничен оркестър и Тони Димитрова", каза Благовест Аргиров в студиото на "България сутрин".

Братя Аргирови започват празнуването на юбилея си с концерт в Пловдив миналата година и го завършват с предстоящия в София.

"Станаха малко повече от 40 години от юбилея. Наистина за нас е голям комплимент, ако песните ни са вечни. Това е една награда за нас и нашия труд. Виждам любовта на хората навсякъде. Повечето хора ги виждам, че знаят песните наизуст. Това ни радва", допълни изпълнителят Светослав Аргиров в ефира на Bulgaria ON AIR.

За Благовест Аргиров голямо предизвикателство е направата на аранжиментите за симфоничния оркестър.

"Датата на концерта е и нашият рожден ден. Залата е абсолютно разпродадена - 3800 души. Благодарим на всички, които ще бъдат с нас на този важен ден", коментира той.

"Албумите ни напомнят за нашата младост, спомени от концертите, срещите с публиката, работата в студио. Имали сме огромната чест да работим със страхотни музиканти през годините. Със страхотни композитори - Стефан Димитров, Найден Андреев, Мария Ганева и много други", добави изпълнителят.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase