Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

Бойко Борисов – герой в песен. Премиерът вдъхнови нестандартния изпълнител Деян Неделчев – Икебаната, който преди две години възпя и лидера на БСП Корнелия Нинова.

На 10-та година от управлението на Бойко Борисов се ражда песента "Имам прекрасна държава". Според автора ѝ - спонтанно.

"След Корнелия Нинова е време да направя нещо и за Бойко Борисов. Тогава докарах моя режисьор, автор на текстове и сценарист - Валери Станев. Дадох му идеята, че трябва да направим нещо за Борисов. Докато лежах след операцията си от херния през февруари месец, той вече беше написал стихотворението и на мен за една нощ ми се изля мелодията, без да я мисля", каза Икебаната пред Bulgaria ON AIR.

За основа на текста са послужили реални реплики на премиера.

"В едно от интервютата си той е казал, че той е слънцето, затова сме го сложили като слънце. Мислехме да сложим маска", добави Неделчев.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Механджийски

преди 3 години

А брат му е адаш на Тиквето - Бойко Неделчев, обаче преди ок. 10 години някъде се изгуби, и нещо не съм чул да се занимава вече с музика! Иначе с брат си навремето, имаха добри попадения!Беше мъж на Венета Рангелова от Стил, междувпрочем.

61

Анонимен

преди 3 години

По- новото поколение го знае само от пародиите му, но аз го помня от времето, когато пееше в естрадния състав на Строителни войски,, заедно с Орлин Горанов и Тоника СВ и трябва да ви кажа, че Деян Неделчев имаше изключителен глас тогава и даже пееше опера. Считаха го за конкуренция на Георги Христов. Идея нямам защо падна толкова ниско! Гледала съм го и на живо в Операта на Юбилейния Гала концерт на СВ - страшни спектакли правеха тогава, даже бяха поканили Райна Кабаиванска от Италия. Та Деян е завършил Естрадния отдел на консерваторията и не го подценявайте. Някъде след 90-тте обаче тот

60

Анонимен

преди 3 години

Смятайте до къде е стигнала България при управлението на Бате. Щом вече и такива като Икебаната са го взели за мезе...

fallback