Снимка: БТА
fallback

Обвиненията в сексуален тормоз срещу оперната звезда Пласидо Доминго не са причина неговият гастрол на фестивала в Залцбург да бъде отменен, съобщава БТА, позовавайки се на ДПА.

Агенцията цитира организаторите на феста, които игнорираха обвиненията, за разлика от техни колеги в САЩ, които отмениха концерти на Доминго след скандала.

Oще по темата

Няколко певици и една балерина обвиниха испанския баритон в натрапени целувки, прегръдки, среднощни телефонни обаждания и настойчиви покани за срещи насаме.

Повечето от оплакалите се жени заявиха, че кариерите им били придобили неблагоприятен обрат, след като не отговорили на авансите на оперния ас.

Въпреки обвиненията 78-годишният Пласидо Доминго ще гастролира на сцената в Залцбург на 25 август в операта на Верди "Луиза Милер".

Президентката на Залцбургския фест Хелга Рабл-Щадлер заяви, че познава Доминго от над 25 години. "Ако подобни обвинения имаше на залцбургска сцена срещу него, бъде сигурни, че аз щях да знам за тях!", изтъкна организаторката. Тя призова за по-предпазлив подход, преди да бъдат направени крайни заключения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Веселин Ханчев

преди 4 години

Балада за феминизЪма:- Не човек, а нерез, просъска старата кофра-ищец.Тихо Невдигащият го вече казал:- Не, оперен певец.

20

Анонимен

преди 4 години

МуууТоо стана лъжливото овчарче. Вече нокой не им вярва. Направиха лоша услуга и на жените и на мъжете, но най-вече на наистина сексушано малтретираните жени. Предложения, флирт НЕ са сексуален тормоз!!! Това е начин да си намериш партнозр. Нама друг начин!!! Всеки нормален човек го осъзнава това.

19

Митю

преди 4 години

И мойта кариера не върви, откак отказах на Шарън Стоун.Вервайте ми.

fallback