Снимки: Reuters
fallback

След множество проблеми, скандали и разочарования, провеждането на юбилейния рок фестивал "Удсток 50" в американския щат Ню Йорк официално няма да се състои.

Oще по темата

Тридневният фестивал трябваше да отбележи 50-тата годишнина от легендарният  "Удсток" проведен през 1969 година, когато на сцената се качват Джими Хендрикс, Карлос Сантана, Джанис Джоплин, Who и много други изпълнители, които впоследствие се превъръщат  в някои от най-големите рок легенди.

Въпросът, дали "Удсток 50" ще се състои виси от месеци. Един от инвеститорите обяви, че фестивалът няма да се състои още през май, но организаторите отрекоха и заявиха, че шоуто трябва да продължи. Ала това доведе до още проблеми - преместване на локация, забавяне на разрешения.

Заради тези непредвидени ситуации, времето на организаторите изтича. Две седмици преди обявените дати, няма нито място, нито билетите са пуснати в продажба. Хедлайнерите, сред които Jay-Z и Майли Сайръс се отказаха.

В момент на отчаяние миналата седмица, организаторите се опитаха да обяват безплатно събитие, но повечето от 80-те изпълнители се отказаха.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Жалко

преди 4 години

Уудсток-50 трябва да има. Събитието преди половин век е било емблематично в много отношения.Освен това, очаквах тази година там да се явят остарелите участници в Уудсток-1969. Не само певци и музиканти, които са все още живи, но и най-обикновени хора, които по онова време са били младежи и са били част от публиката.Редно е старите хипари да бъдат уважени с Уудсток-50.Дано все пак да се състои.

9

Удстокер

преди 4 години

Голям праз - може пък да направят удсток 51 следващата година, не виждам проблем. Така или иначе е имало само 3-4 до сега. А и хедлайнерите като гледам - добре е, че няма да има.

8

Активист на БКП

преди 4 години

САЩ убиха и Уудсток...Това в Русия не може да се случи ...

fallback