Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Расизмът и неговите проявления рядко се слагат в графа "важно" от дневния ред.

Въпросът за толерантността винаги поляризира обществото и макар и да сме все по-либерални към заобикалящия ни свят, нещата изглежда все още буксуват на място.

Пореден случай на расизъм у нас. Този път коментар и заплахи са отправени към певицата Прея, която е била тормозена от ром в социалните мрежи.

"Историята е по-забавна, отколкото звучи. В същото време в дълбочината си съдържа притеснителен проблем. Станах обект на расистки коментари от човек, който също съм сигурна, че е ставал обект на расистки нападки всеки ден от живота си. Той също е представител на малцинство - всъщност човекът е циганин", обясни певицата пред Bulgaria ON AIR.

В продължение на два месеца певицата прогресивно е получавала расистки нападки и заплахи от бургазлията, който към този момент вече е спрял да я тормози.

"Цветът на кожата ми беше замесен. Получих заплахи, че ако се озова в неговия район - в Бургас, ще ми се случат неприятни неща, защото съм черна. Реално случката е лишена от всякаква логика", допълни още Прея.

Тя си призна, че в последните няколко години е нямала подобни проблеми на расистка основа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Анонимен

преди 5 години

Тоя ще е някое бивше гадже, и затова се е впрягал толкова ДО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ,от което виждам из америка, *** трябва да се мешат от време на време , защото иначе ендогамията ги прокопсва и това че във филмите намират две дето стават не е показателно за милионите . Жив пример е тази певица(никога не я бях чувал) , има много приятни черти- опитайте се да намерите *** с такава хубост.

102

:)))

преди 5 години

И "различните" помежду си се обвиняват в расизъм.

101

Анонимен

преди 5 години

Защо не мразим доста различните от нас финландци например?Просто мразим цигaниятa, като начин на живот, поведение и мислене.

fallback