Снимка: Reuters

Типично за последните години, ноември се оказа и този път доста богат на нови предложения, особено пък на звездни албуми. Макар да не можем да поместим нито един от тях в битката за най-добър албум на годината, определено за комерсиалните фенове и за по-популярно насочените телевизии и радиа, последните няколко седмици донесоха доста нужния свеж полъх като за край на музикалната 2012, като през декември не се очаква някакви сериозни нови попълнения сред големите имена на годината.

Ще започнем с Риана, която преди броени дни издаде седмия си студиен албум, който и ние ви представихме. Критиците бяха на двете крайности за него, но впечатление прави сериозната бройка позитивни ревюта, като в самите песни лесно се открива леко отклонение от повтарящите се поп хитове от началото на кариерата й. И макар разликата да не е чак толкова голяма, че да станем веднага фенове на звездата от Барбадос, то няма как да не я похвалим за Diamonds.

Парчето се превърна доста бързо в комерсиален успех, споделя се непрекъснато в социалните мрежи и макар да няма парти звученето на We Found Love, най-вероятно по подобен начин ще се пренесе през 2013 г., за да е един от най-популярните сингли.

 

 

По-добро впечатление обаче направи завръщането на Роби Уилямс, чиято ексцентричност и лудост беше започнала да липсва. Очакванията за новия му албум бяха не чак толкова големи, но Роби се е справил доста добре. Водещото парче Candy блести с приятното си звучене и бързо се превърна във фаворит за feel-good трак на есента, така че няма как да не го поместим тук.

 

За последно останаха титаните от Rolling Stones – за най-големите  имена няма нужда от много думи. 50 години на сцената те отпразнуваха преди няколко дни по единствения начин, по който те могат – с грандиозно шоу, събрало верни фенове в Лондон, от което отзивите са каквито и за новото им парче – Doom and Gloom – безупречно позитивни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase