Риана Снимка: Reuters

За четвърта поредна година, в четвърти пореден ноември, Риана издаде нов албум с авторски парчета. Подобна продуктивност рядко се вижда в днешно време в който и да било жанр, макар че бързината на издаване на нови хитове обикновено говори за претупана работа и бързо припечелване от славата.

Риана обаче успя в последните 5 години да се настани на върха на поп музиката и поне за по-комерсиално насочените музикални фенове, както и за обикновените случайни слушатели, които се докосват само до няколко парчета от мейнстрийм сцената в даден момент, тя блести със своите големи хитове, макар да е забъркана с не по-малко мръсни скандали.

Такъв е и албумът Unapologetic – комерсиален, мръсен, скандален – въобще всичко, което се продава добре. Критиците обаче са благосклонни към него и му дават доста по-добри оценки от предишните – тук певицата набляга не толкова на лесните за възприемане поп хитове, а по-скоро на тъмните тонове и разказите за живота й, който както и да си кривим душата, едва ли има толкова тъмни страни.

Една от тях обаче бе неотдавнашната й връзка с Крис Браун, който за край на взаимоотношенията им я преби. Младите, бурни и богати звезди обаче явно лесно забравят, защото Риана си партнира именно с него в скандалното парче Nobody`s Business, където тя пее за именно тази случка с възможно най-депресиращите й аспекти – както и в No Love Allowed.

Слуховете обаче са, че двамата отново са заедно, което прави цялата уж въплътена в този албум мъка, доста фалшива. Като музикално качество обаче песните са една идея по-добри, с по-различни текстове и по-разннобразно звучене.

Дебютното Diamonds пък вече от два месеца се върти навсякъде и макар да изглежда почти невъзможно, може и да застигне по успех доста слушаемото We Found Love от преди година, което беше продуцирано от титаничния Калвин Харис – но Diamonds има не по-малко могъщ автор – Sia, позната ни от Titanium на Гета. Diamonds обаче е не по-слабо и доказва, че освен големи скандали, певицата може й да прави големи хитове – поне такива, които стават големи и се възприемат повече от добре от днешната публика по света.

В албумa има няколко стойностни парчета, а редица звезди помагат в създаването му – Давид Гета и The Dream (Fresh Off The Runway), Ники Ромеро (Right Now), Chase & Status (Jump), Eminem, който връща вокалите от Love The Way You Are в Numb, и дори Адел, която заедно с Emeli Sande пише бонус парчето Half Of Me.

Така певицата от Барбадос, за добро или за лошо, най-вероятно ще остане по върховете на чартовете и в следващите месеци, като и новите й парчета ще се въртят до скъсване. Можем само да се надяваме, че това няма да дойде в повече накрая, както обикновено става.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase