Роби Уилямс Снимка: Reuters

Големият любимец на женските сърца и на цяла Великобритания Роби Уилямс се завръща гръмко като соло изпълнител. След повторното събиране преди две години на Take That - бандата, от която той тръгна, което разби редица рекорди по продажби, сега Роби се завърна с нов албум, продуциран с участието на неговия колега от бандата, друга голяма звезда на Острова – Гари Барлоу.

Както подобава на може би най-голямата звезда на Великобритания от края на 90-те, албумът му веднага се закотви под номер 1 в класацията на BBC Radio 1, а парчето "Candy" вече две седмици е на първата позиция при синглите.

 

 

Роби се завръща едновременно, такъв, какъвто феновете го обичат, и също така максимално различен. Със сигурност това не е старият Роби – шумният купонджия, с афинитет към алкохола, лудите партита и хубавите жени, остана в миналото, а на негово място днес е един спокоен 38-годишен женен мъж, който отскоро е и баща.

Роби обаче се завръща в музикално отношение точно към корените си, с които именно стана един от световните любимци, за разлика от последните му албуми, в които се срещаше по-разчупено звучене.  За съжаление обаче си проличава също така ясно, че химните на 90-те години, които той сътвори, остават в миналото и трудно могат да бъдат надминати в дискографията му.

Водещият сингъл на албума "Candy" не само че вече два месеца става все по-любим на феновете, но и грабва ухото с приятната си водеща мелодия още с първите си секунди. Това е доста весело, отпускащо поп парче, в което се вижда, че Роби звучи много приятелски и лесен за възприемане за публиката – промяна, която има своите плюсове и минуси.

По същата лекатушеща траектория на веселието и безгрижието се движи и целият албум, като се отклонява на няколко пъти за няколко сериозни нотки. Не можем да не отличим поотрасналата му изповед "Be A Boy", както и затварящия галещ ухото дует Losers.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase