Еди Ван Хален е обявен за китарист на всички времена. Снимка: Reuters
fallback

Еди Ван Хален бе признат за най-добър китарист на всички времена.

Музикантът зае първо място в проведена анкета от списанието Guitar World. В гласуването са участвали почти половин милион души. Те са давали своя вот от април до октомври като избор.

След победителя в класацията се нареждат Брайън Мей от Queen и Алекс Лайфсън от Rush. Четвъртата позиция е за Джими Хендрикс, последван от  Джо Сатриани, Джими Пейдж.

Седми е Тони Айоми, след него е Стиви Рей Вон и Даймбег Даръл Ебът.

Последен в десятката е Стив Вай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 11 години

аман, от тези глупави класации, най-добрия във Вселената и незнам какво си...глупости на търкалета...има гениални китаристи(джаз, фламенко, класическа китара,...новатори, импровизатори).. където въобще не са споменати. Пълен дебилизъм са тези класации.....

26

Анонимен

преди 11 години

аман, от тези глупаи класации, най-добрия във Вселената и незнам какво си...глупости на търкалета...имам гениални китаристи(джаз, фламенко, класическа китара,...новатори, импровизатори) където въобще не са споменати.Пълен дебилизъм са тези класации.....

25

до Анонимен 10

преди 11 години

Братко, засрами се - бъркаш китара и бас китара. Как може в случая изобщо да споменаваш Иво и Денис?! От българските китаристи на най-добрите имената започват с К: Кристиян Платов, Кузьо от Паралел 42, Кочо. Останалите са се наместили на принципа "Като няма риба и ракът е риба" :) Хм, не само Блекмор отсъства от първото място. Не виждам тук и Джон Маклафлин.

fallback