27

Анонимен

преди 11 години

аман, от тези глупави класации, най-добрия във Вселената и незнам какво си...глупости на търкалета...има гениални китаристи(джаз, фламенко, класическа китара,...новатори, импровизатори).. където въобще не са споменати. Пълен дебилизъм са тези класации.....

26

Анонимен

преди 11 години

аман, от тези глупаи класации, най-добрия във Вселената и незнам какво си...глупости на търкалета...имам гениални китаристи(джаз, фламенко, класическа китара,...новатори, импровизатори) където въобще не са споменати.Пълен дебилизъм са тези класации.....

25

до Анонимен 10

преди 11 години

Братко, засрами се - бъркаш китара и бас китара. Как може в случая изобщо да споменаваш Иво и Денис?! От българските китаристи на най-добрите имената започват с К: Кристиян Платов, Кузьо от Паралел 42, Кочо. Останалите са се наместили на принципа "Като няма риба и ракът е риба" :) Хм, не само Блекмор отсъства от първото място. Не виждам тук и Джон Маклафлин.

24

aaaa

преди 11 години

А за Стив Лукатър от Тото нещо? Човека има записани, забележете, 1000 /хиляда/ албума с различни музиканти. Ако не е добър ще го канят ли? А за Слаш?

23

Анонимен

преди 11 години

Глас народен - глас божи. Все пак класацията е направена от гласовете на 500 000 души, не от "експерти" като вас.Между другото да оценяваш Хендрикс или Сатриани/примерно/, трябва да си поне Паганини.

22

RIP

преди 11 години

Номер 1 е Ал ДиМеола.А лично за мене е Джейсън Бекер.

21

Keegan

преди 11 години

Пълни глупости !! 1 е Ричи Блекмор. Джими може да е на второ място.А най-добър вокал е Рони Джеймс Дио.

20

Темерут

преди 11 години

Отново класация без Ричи Блекмор, не знам кои са тези половин милион *** давали гласа си в поредната *** анкета... Всички знаем, че Блекмор е номер 1, но е силно недолюбван от журналистите, пък и той много не ги обича хахаха... май скоро не е чупил китарата си в нечия журналистическа кратуна :)))) Велик е Блекмор, другите могат само да участват в класации, докато той си свири и композира!

19

Уффф до 18

преди 11 години

Колега ,извинявам се за неточността.Мислех,че ще подразбереш по дефиниция,че става въпрос за люлката на рок музиката;не говорим за класика ,/ще включа и кралството естествено/ но ако се позачетеш в музикалните анали може и да научиш от кои стилове произхожда рок музиката и къде са се зародили съответно те!

18

Catch the Rainbow

преди 11 години

Ричи БЛЕКМОР!Следва едноминутно мълчание.

17

до Оххх

преди 11 години

"Там е люлката на музиката." Сериозно?! Аз пък мислех,че люлката на музиката е Европа! Щото когато на Стария континент са творили Бах,Моцарт,Бетовен,Шопен,Вивалди там,"зад океана" са свирили индиански оркестри. А от какви стилове музика са повлияни в последствие е ясно-африкански тарамбуки,рапъри и прочие "класики"...

16

Оххх

преди 11 години

Абе хора тук става въпрос за анкета зад океана.Там хората са повлияни от съвсем различни стилове музика и музиканти.Там хората се докосват директно и индиректно до тези велики хора!Там е люлката на музиката.Стига са се изказвали хора,които не са хващали китара през живота си и не знаят какво е лад примерно.Това,че слушате музика не означава ,че я разбирате.Като гледам класацията мое мнение,че е за влияния върху поколенията и новаторство в китарната техника.Пазете си еснафското мнение за себе си!

15

Бигъс Дикъс

преди 11 години

Моята класация:1. Чък Норис2. Джими Хендрикс3. Стив Вай

14

...

преди 11 години

Да Еди Ван Хален е наистина класа ,но моето лично мнение е за Джими Хендрикс,мисля че е ненадминат за всички времена.Да не забравяме и за Ричи Блекмор,ами Сантана,а Малмстийн...

13

Анонимен

преди 11 години

Ван Хален е сложен на първо място ,може би защото така да се каже е пионер сред китаристите.Той е вдъхновил много хора да хванат китарата като пример мога да дам - Eruption,Самата му виртуозна техника на свирене, съчетана с усета му за рифове го поставят на първо място в тази класация.В някоя друга може би въобще го няма.Изобщо такава класация е безмислена и само може да подразни хората.Аз най си харесвам Дейвид Гилмоур - чувство и Пол Гилбърт - виртуозност и чистота на изпълнението.

12

тцЪ

преди 11 години

Плюещите долу - не забравяйте, че все пак това е субективна класация.Например, за мен няма класация в която да ги няма Ингви Малмстийн, Дейв Мъстейн, Джеф Уотърс, Джон Петручи и Майкъл Ромео, но карай да е весело.Пак добре, че са се сетили за Алекс Лайфсън и Даймбег (RIP), неочаквано е.

11

Анонимен

преди 11 години

За мене Ричи Блекмор няма място в тази измислена класация, защото той е бога на китарата...

10

ИВА

преди 11 години

МОЙТА СЛАБОСТ Е РИЧИ БЛЕКМОР .573

9

Анонимен

преди 11 години

Ричи Блекмор и Стив Морз - за мене и двамата са най-доброто в хард рока. Иначе споделям Джими Хендрикс да е в класацията,няма го обаче Сантана, феноменален е.А от българските музиканти - Ивайло Крайчовски и донякъде Денис и Антоан от Ахат.

8

hahaha

преди 11 години

Много измислена класация. Но има и друго, че повечето които гласуват са млади хора и знаят много малко за старите величия. Чували са 2-3 изпълнения на не са били на концерт дори за да оценят доброто старо време. И къде по дяволите е Ричи Блекмор в тая измислена класация.