fallback

Общ преглед

Столичната зала "Арена Армеец" пропука бронята си от мощните викове и възторга на почитателите, които в продължение на 5 минути викаха на бис Red Hot Chili Peppers.

Толкова се беше усладил сладко-лютивият вкус на калифорнийския квартет, чийто спектакъл беше точно два часа и завърши с емблематичният химн „Give It Away”.

Контузеният в крака китарист Джош Клингхофър, заменил считания за незаменим виртуоз, композитор и поддържащ вокалист Джон Фришуанте, зареждаше с енергията си, макар и седнал, заедно с Антъни Кидис (вокали), баса на Флea и грохота в барабаните на Чад Смит.  

Без да прекаляват с промотирането на новия си албум „I Am With You” и опитните играчи от Red Hot Chili Peppers поднесоха  всичките си емблематични песни.

След 5-минутно интро на бас заелия позиция с главата надолу Фли и ударното начало „Monarchy of Roses”, чухме „Otherside”, „Californication”, „Can't Stop”, „Look Around” и разбиващите „Blood Sugar Sex Magik” и „Under the Bridge”.
 
Насладихме се на характерния коктейл от фънк, психеделик, пънк и хард рок, дълги и сложни импровизации на всички инструменти, включително и на перкусиите към барабаните на Чад Смит.

И не на последно неподражаемата хореография на бандата, включваща гимнастически упражнения, шамански танци, боксови стъпки и ходене на ръце.

Нямаше насита за взривоопасната продукция на Red Hot Chili Peppers, донесла им печалби от над 80 милиона от продадените копия на албумите им в планетарен мащаб, както и куп награди „Грами” – най-престижните в музикалния бранш.

С премерена мултимедия и екранно присъствие влюбените в сърфа и екстремните спортове американци заложиха на вродената си енергия и талант.

В чисто музикантско отношение, ентусиазъм и синхронът в емоцията на зрителите, както и трафикът на феновете им в залата и без ефекти като раждания на сцената (намигване към Lady Ga Ga  - б. р.) може смело да се каже, че спектакълът на Red Hot Chili Pepers, организиран от „София Мюзик Ентърпрайсиз”, е концертът на годината.

Емоцията завладя и родните звезди - aктрисата и телевизионна водеща Марта Вачкова с дъщеря си, звездата от „Под прикритие” Захари Бахаров, момчетата от Д2, водени от китариста Митко Кърнев, както и бившият лидер на бандата Дичо, кулинарният корифей Ути Бъчваров и разбира се не пропускащият събития бивш посланик на САЩ нас Уорлик.

Част от тях се редяха чинно на опашката за бира, редом до феновете, които бяха изкупили фланелките с родния трикольор върху логото на групата, при това за цена от 40 лв.

Харесаха и им индустриалният звук на подгряващата група от Обединеното Кралство As Able As Kane, заплюта от Red Hot Chili Pepers за всичките им концерти през август и септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 11 години

"Флеа"? :)

85

Броня

преди 11 години

хахахах, напукаха залата, пропукаха се тръбите...най деликатните тръби .......

84

Vojda

преди 11 години

abe ne 4e neshto ama predi dve sedmici u Kopilovci na praznika na balkana imashe 15 hilqdi dushi na Sinan Sakic xaxaxa kvo mi xvalite tiq, ne 4e slusham srubsko ama ne pomnim po novinite da sa go davali .....

fallback