fallback

Общ преглед

 

Нощният живот в България едва ли може да бъде сложен в някаква рамка. Въпреки създадените клишета той е такъв, какъвто си го направи човек. В няколко поредни седмици ще ви срещнем с хора, които не само са част от него, това е техният бизнес.

Какви са проблемите? Как се забавлява българинът на рок, поп фолк, поп, електронна музика? Какъв е профилът на любителите на нощни забавления?

Първият гост в проекта ни е един от съдружниците и мениджърите на клуб Night Flight Петко Димитров.

Г-н Димитров, как се отразява кризата на нощния живот и по-специално във вашия клуб?

Имам наблюдения не само в Night Flight, но и в София, a и в страната. Мисля, че се отрази навсякъде, това е неминуемо. При нас броят на посетителите не е намалял, но има спад в консумацията. Хората, които преди поръчваха по 2-3 бутилки, сега купуват по една и си правят сметката. Преди ако изпиваха 7-8 енергийни напитки, сега си поръчват газирана напитка или вода. Разбира се, това не важи за ВИП таргета ни.

Значи клиентите на нощни заведения са спрели да пият?

Не, сега се насочват към по-евтини напитки, няма го разточителството. Имаше периоди, в които си поръчваха, за да изсипват съдържанието в ледарката или върху барабанчетата, имаха си ритуали и им харесваше да се забавляват по този начин. Сега не се случват такива неща.

Това означава ли, че и профилът на посетителите вече не е като в онези т. нар. мутренски години?

Така е. Промениха се. Показността на клиентите вече я няма, разточителността също. По-умерени са, вероятно така трябва да бъде.

Така е по-спокойно за вас...

Не, когато има разточителство, е по-спокойно. Предполагам все още има такива хора, но или кризата, или опасността от службите, както и медийното внимание ги е накарало да са по-предпазливи. Страхуват се от дискредитиране. В България има много богати хора, но се притесняват да се показват.

Какъв е профилът на клиентите във вашия клуб?

При нас идват много различни групи хора. Но таргетът ни е главно от хора, които имат възможности и са над средното ниво. Идват, разбира се, и млади хора с потенциал. Но VIP гостите са по-голяма част от нашите посетители. И това е обяснимо. Всеки се бори за тази група, това са хора с пари и влияние.

Въпреки кризата програмата ви продължава да залага на най-актуалните звезди?

Да, мнозина могат да мечтаят да имат нашата програма и възможности. Каним най-известните имена от българската, балканската сцена, а и световната сцена. Ние сме най-добрите и като звук, и осветление и програма. Само след няколко дни, на 7 февруари, ще гостува Слави Трифонов и Ку-ку бенд. Концерт, който рядко може да бъде видян от неговите почитатели.

Нито един друг клуб не може да си позволи Слави. Дори и да може, няма реалната възможност като сцена и звук да направи шоуто, което ние предлагаме.

В Night Flight се правят концерти, не просто участия. Ние създадохме един хибрид в нощния бизнес. Клуб, който може да бъде и дискотека, и концертна зала, както и попфолк клуб. Имаме впечатляваща техника, 40 квадрата лед екрани, 25 монитора, всичко това е свързано със страхотна мултимедия, два уникални лазера, които са в състояниe да фотографират и да издават 3D образи.

Стана въпрос за Слави, не е тайна, че сте и приятели?  

Мениджъри на клуба са още Константин Александров и Иван Несторов. И тримата сме приятели със Слави от много години, играем карти заедно, категорично мога да заявя, че преди всичко сме приятели, отколкото бизнес партньори. Инициатива за концерта бе наша. Слави е ниво, което заслужава уважение и нужното внимание. Шоуто му е имиджово както за нас, така и за него.

Много от клубовете, които бяха ориентирани към друга публика, се претаргетираха към попфолка. Как си обяснявате този факт? Не станаха ли твърде много клубовете за този тип музика?

Това се случва не само в София, но и във Варна, Бургас, Русе. В Пловдив пък има най-много, въпреки забраната на кмета да звучи такъв тип музика. Да, тези клубове са актуални. Но мнозина наивно си мислят, че могат да ги напълнят, като пуснат един диджей, едно барабанче и всичко е наред. Не е така. Клиентите вече не искат просто каквото и да е място. За да се достигне ниво, което хората да оценяват, трябва много повече да се потруди човек, отколкото да смени жанра. Горди сме, че ние сме първите, които разбиват леда между поп и фолк. Преди броени дни Миро направи забележително участие в нашия клуб.

Това означава ли, че и Лили Иванова ще пее?

Естествено. Имахме преговори преди време, но не се споразумяхме. Вратата е отворена и съм сигурен, че скоро ще се случи. Добрите изпълнители в България струват пари, разбира се. Но трябва да има и финансова логика. Не можеш да каниш изпълнител и да се отнесеш с подобаващо достойнство към него, а приходът да бъде 10 пъти по-малко от платените пари. Така се стига единствено до фалит.

Кои звезди „пълнят“ най-много?

Най-добрите, онези, които са в Топ 10: Азис, Преслава, Галена, Андреа, Тони Стораро, да не изброявам, защото мога да пропусна някого. Искам да отбележа, че Азис е част от Night Flight и му благодаря за това. Ние много го обичаме, а той много се раздава в нашия клуб. Прави страхотно шоу, винаги се старае да бъде актуален и интересен. Хората много лесно могат да разберат кои са най-добрите, когато виждат нашите билбордове. Който не пее при нас, значи има какво да постига, за да бъде на нашата сцена.

Не се ли получава пренасищане от едни и същи имена?

Да, вероятно. Един изпълнител има участие при нас, на следващата нощ на 200 метра от нас, но трябва да се отбележи разликата. Гледайте изпълнение на изпълнител в нашия клуб и след това в друго заведение. Много е различно. При нас излиза на сцената с хореография, ефектите от мултимедията придават още блясък към представянето на съответния изпълнител. Самите изпълнители признават, че на нашата сцена се чувстват като истински звезди.

Много от заведенията са част от вериги. Ще инвестирате ли в клуб извън София?

Нашите цели са извън границите на България.

Все още ли е вярно, че един нощен клуб събира на тъмно богатите и известните. Колко двойки са се създали при вас?

Много. Най-красивите жени и най-успелите мъже са част от посетителите на клуба. Вероятно могат да се срещнат и другаде. Но при нас се чувстват комфортно. Защото тайната на един успешен клуб е в това да запази анонимността на успелите хора и красивите, за да бъдат те част от таргета му.

Съгласен ли сте с всеобщото мнение, че в нощните заведения ходят така наречените "златотърсачки"?

Те са навсякъде. Но има и много интелигентни момичета. Всеки млад човек иска да се весели, така се зарежда. Част от медиите създават подобен събирателен образ, но не го приемам. При нас идват и хора на изкуството, световни шампиони, бизнесмени, политици и спортисти.

Преди време при вас се забавляваха немците от Rammstein, което изглежда екзотично в очите на хората.
 
Не само те, миналото лято бяха тук и Cypress Hill. Честo идваше и легендата в свободните борби Боб Сап, който участва и като актьор в снимания у нас филм „Конан Варварина“. Част от гостите ни са обиколили целия свят и някои от най-актуалните клубове във Вегас, в Макао и когато дойдат при нас, не вярват, че е възможно да има подобно място и в България. Идвали са доста световни звезди от различни сфери на живота и всички са се забавлявали и са оставали доволни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

MG

преди 12 години

"Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже ! " Хора, спрете да лепите етикети на околните според това каква музика слушат и къде се забавляват. Просташко е! Имате се за много интелигентни, за голямата работа, но всъщност сте едни комплексари в пълния смисъл на думата! Като не ви харесва чалгата, просто подминете темата - спрете да обиждате. Живеем във време на демокрация и всеки е свободен да живее както му е угодно и никой няма право да го съди, освен, ако в законите на Р.България не е записано др

80

1234

преди 12 години

Честно казано, на сцената няма място за никой от тези сополи и те са се самонастанили.

79

Ivanova

преди 12 години

*target, sorry

fallback