Вокалистът на Radiohead Том Йорк. Снимка: БГНЕС
fallback

Radiohead са привършили серия песни за следващия си албум, макар че все още не са решили как ще го пуснат.

Басистът на групата Колин Грийнууд е споделил свои мисли за експеримента „плати колкото искаш“, който групата проведе с последния си албум In Rainbows.

„Току-що завършихме още една серия песни и започнахме да се чудим как да я пуснем в дигиталната реалност, която отново се е променила. Изглежда все по-трудно да притежаваш музика на физически носител, както е било досега. Вместо това музиката се е превърнала в бедния братовчед на софтуера, стриймната или заключена в портативно устройство, като телефон, mp3-Плеър или iPod“, обобщи Грийнууд.

Той изрази и леката си носталгия по времето, в което музикантите не е трябвало да бъдат и дистрибутори, и радиоводещи на собствените си канали на разпространение. „Харесваше ми да бъда в добър звукозаписен лейбъл с групи като Blur, Beastie Boys и Beatles. Сега обаче сме доста отчаяни пред идеята да пуснем традиционен албум“, признава музикантът.

Oще по темата

„Тепърва ни предстои да решим как ще пуснем следващите си записи, но се надявам опитът и наблюденията ни до момента да ни помогнат да направим правилния избор. Традиционните магазини и медии са доминирани от победители в телевизионни реалитита. Ние се опитваме да намерим начин да разпространим музиката си, защото е добра сама по себе си. Най-хубавото обаче е, че имаме власт и глас по въпроса за разпространението й в новия дигитален свят“.

Все още няма конкретна дата за пускането на новия материал, който феновете на бандата чакат със затаен дъх.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 13 години

Radiohead са качествена група. Както и да решат да го пуснат, ще го купя легално за да ги подкрепя.

5

Анонимен

преди 13 години

Пуснете го на Илиянци или в мрежата на Пайнер.

4

Анонимен

преди 13 години

А ние имаме Дянковхед и умуваме как да го спрем.

fallback