Снимка: БГНЕС

От почти четири месеца феновете на Майкъл Джексън държаха в ръце това, което промоутърът AEG Live наричаше „Най-горещите билети на планетата“.

Билетите обаче, въпреки че са пропити със сантименталност, няма да дадат на собствениците им възможността да станат свидетели на едно от най-грандиозните изпълнения на всички времена, пише CNN в обширен репортаж след смъртта на Краля на попа.

Все още не е ясно дали всички фенове ще получат обратно парите си. Рано сутринта в петък AEG Live все още рекламираше концерта на Джако на уебсайта си, изписвайки „17 дни до шоуто“. Около обед всичко за концерта бе свалено.

Сайтът на О2 Arena в Лондон обяви тази сутрин, че повече информация за билетите ще има на по-късен етап.

Още по темата

На телефона на онлайн магазина Ticketmaster пък оператор съобщаваше следното:

„Ticketmaster научи новините за Майкъл Джексън. Засега нямаме официална информация за билетите. В момента, когато знаем, ще се свържем с всички клиенти, които са купили билети от нас“.

Seatwave, най-големият европейски онлайн магазин за продажба на билети, коментира пред CNN, че клиентите им ще получат обратно парите си.

Застраховка ще покрие сумата, която Seatwave трябва да върне и която може да надхвърли 3,2 милиона долара.

„Точно затова се правят застраховки. За съжаление винаги може да се случи нещо ужасно като това“, коментира Дж Коен, основател и изпълнителен директор на Seatwave.

Вторият официален партньор за продажба на билети – Viagogo, също обещава пълно възстановяване на сумите за билетите.

Майкъл Джексън бе планирал 50 концерта на O2 Arena в Лондон.
 
През март, когато пуснаха билети за първия кръг от 10 концерта, истерията бе толкова голяма, че се стигна и до нов рекорд – по 11 продадени билета в секунда. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase