Снимка: БГНЕС

 

Кралят на поп музиката Майкъл Джексън си отиде.

Приживе освен с музиката си, превърнала се във феномен и създала цяла глава в музикалната история, той беше известен и с екстравагантностите си, множество скандали и огромно богатство.

Още по темата

След продажбата на повече от 61 милиона албума в САЩ и десетилетие на върха на филмовата индустрия с помощта на The Walt Disney Co, Краля на попа почина в четвъртък на петдесетгодишна възраст... с 400 млн. долара дългове зад гърба си.

Звездата допринесе за популяризирането на музикалните клипове и вкара в бизнеса стартиралата през 1981 година кабелна телевизия MTV. Хитът му от 1982 Thriller все още е едни от най-добре продаваните албуми в САЩ за своето време, с музикални клипове на Джон Ландис, които се въртяха по MTV на всеки час.

„Рейтингът нарастваше три или четири пъти всеки път, когато се завърташе видеото”, казва Джуди Макграт, изпълнителен директор на Viacom Inc.'s MTV Networks, цитирана от AP. „Той беше много здраво свързан с MTV поколението”.

Пет години по-късно албумът Bad достига тираж от 22 милиона копия. През 1991 Майкъл Джексън подписва договор за 65 млн. долара със Sony.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase