Снимка: Булфото
fallback

Скандалът в българската Евровизия, който се вихри от няколко дни по форуми и медии, вече има развитие.

След като около 20 човека протестираха пред БНТ и внесоха своята петиция срещу класирането на Красимир Аврамов, в която изрично се изискваше проверка на вота за конкурса, националната медия обяви, че всички данни на фирмата преброител ще станат публично достояние.

В официално становище БНТ обясни, че регламентът на конкурса е бил съобразен с европейските изисквания и спазен от участниците.

Въпреки това медията се стреми да провери докрай качествата на Illusions и да внесе в нея допустимите корекции, с които да я направи конкурентоспособна на европейския конкурс и с шансове за максимален успех.

В случай че това не ни се удаде, бихме призовали нейните автори и изпълнителят й да се откажат от участие в конкурса. Ако получим отказ на това наше предложение, пред нас ще стои и възможността да спрем участието си в Москва – факт, заради който ще ни бъдат наложени финансови санкции и условия за последващо участие от страна на EBU“ – обясняват още от БНТ.

Гласност на публичното недоволство от класирането на Аврамов дадоха доста български музиканти.

Данчо Караджов каза, че победата на Аврамов е „мафия“ и „резил“ за България.

Орлин Павлов – бивш вокалист на група Каффе, които също бяха замесени в подобни скандали покрай участието си в конкурса преди време, обяви, че според него Красимир Аврамов пее фалшиво и няма абсолютно никакво сценично присъствие.

Стунджи и Миро от "Каризма" също бяха единодушни за фалшивото пеене на Аврамов и обявиха, че ги е срам, че именно той ще застане пред българското знаме.

Българската национална телевизия съобщава, че всички останали, които се чувстват засегнати, могат публично да го заявят на специалното живо излъчване на предаването “Бъди звезда” на 26 февруари в зала 2 на НДК от 20,30 часа, когато ще се обсъжда “Избора ни за Евровизия 2009”.

Тогава българската публика ще се срещне и с фирмата преброител, опонентите на песента, нейните привърженици, членове на журито от Полуфинала, представители от изминали участия и самия Красимир Аврамов, който трябва да изпълни песента си отново, за да докаже вокалните си възможности. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

439

преди 15 години

Много истеричен смях. Смях на *** ***, която се прави на хетеросексуално, а в действителност се надява да я огрее нещо по-така.... Но за това трябва смелост и интелиигентност, каквато притежават Чайковски, Оскар Уайлд и великите Леонардо и Микеланджело.

438

Mihaela

преди 15 години

Men mi e lubopitno edno: Kak do momenta, v kojto ne izbraha Krasimir Avramov vsi4ko be6e normalno, na`ina po kojto se glasuva sy6to i v edin miment, kato ne specheli pesenta, koiato podgotviha ot BNT vsi4ko stana fal6ivo, naglaseno i t.n. Ami az moga da kaja, 4e Mariana Popova su6to e golqm kapacitet i glas, no za men gra4i kato garga i ne moga da j slu6am...

437

Bbbb

преди 15 години

O,da,razbira se. Vsqko govedo obi4a da slu6a svirkata na ov4arq

fallback