Бен и Крис. Снимка: Dnes.bg
fallback

Просто нямаше как да не пробваме! По няколко причини:

Едната е, че mp3.bg е единствената медия, която успя да накара един от най-големите врагове на музикалната журналистика  - легендарния Андрю Елдрич - да даде интервю.

Втората е, че виновникът за това – колежката Динка (сигурно един от най-болните фенове на бандата) – го инструктира да пробват българска ракия.

А третата – че първото нещо, което бандата е поискала на летището, е легендарното питие.

Затова купих най-незабележимата бутилка, пъхнах я под купищата техника и кабели в чантата с камерата, диктофона, обективите и фотоапарата и претръпнах при мисълта, че ще изпусна интервюто и ще забравя за феста, ако ме хванат с алкохола още на първия ден на Spirit of Burgas.

Разбира се, номерът мина и ние се заредихме на опашката пред Ben Christo (китара) и Chris Catalyst (китара и вокал) – сегашните спътници на Андрю Елдрич в The Sisters Of Mercy.

Преди да видиш какво си казахме, ето малко видео от концерта, който остави без дъх, глас и в несвяст от щастие всичките им български фенове.: 

 

 

 

 

 Снимки от концерта и първия ден можеш да видиш тук

Здравейте, момчета!. Андрю каза в едно интервю за нас, че може би ще има нов албум. Има ли развитие по въпроса?

Chris: Хехе, ще трябва да почакате и да видите. Това е труден въпрос, защото същестува проблемът с нелегалното разпространение в интернет.

Защото ти даваш много пари за студио, записи и всичко около един албум и после хората го дърпат за 2 минути безплатно. Затова нашата стратегия е следната: пишем нови песни и ги пеем на концерта. Днес ще чуете няколко такива.

След това концертите така или иначе се записват от фенове, озовават се в интернет и дори при тази ситуация е малко безсмислено да влагаме пари в записи.

Затова общо взето положението е следното: няма да записваме албум и да направим някой друг богат, докато ние влагаме пари и енергия.

За сметка на това феновете могат да получат новото от нас.

Мислили ли сте да издадете албум в някакъв алтернативен вариант – например – като In Rainbows – само в интернет?

Chris: Преди ние да влезем в бандата, Андрю и предишният състав са направили няколко безплатни записи. Това е готино, харесва ми идеята, защото каквото направиш за феновете, отива директно при тях.

Правите ли секс на собствената си музика?

Chris: Какво?!? (след няколкосекунден шаш и паника) Хахаха, ами имаше един път, когато правихме секс и дойде наша песен и аз трябваше да я изключа. Станах и го направих – просто не можех да продължа.

Тоест, мразиш собствената си музика за секс?!?

Chris: Не, не, не, не беше нарочно. Боже, не мога да повярвам, че казвам това!. Ох, това беше много отдавна. Имаше диск, на който една мацка беше направила компилацийка. И тази песен започна и ние някак я изключихме...

Момчета, знам, че пиете много водка, а пробвахте ли българската ракия?

Chris: Да, много ни хареса!

Това е много хубаво, защото ви нося тази малка бутилчица. Вкарахме я с триста зора, доста нелегално, и с голямо удоволствие ви я давам – ползвайте си я по предназначение!

Chris: Ехааа, жестоко! Много благодарим (отваря бутилката и по време на интервюто пийва от време на време – виж как във видеото)

Какво предпочитате – да свирите пред собствена публика на самостоятелни концерти, или на фестивали?

Chris: О, определено на фестивали!.

Защо? Не е ли по-трудно пред публика, която не сте сигурни, че е дошла да види само вас?

Chris: Ами може и така да е, но на фестивали публиката е многобройна, а и аз поне обожавам да пътувам, особено на места като България, където е топло и хубаво времето.

Ако имаш концерт в Лийдс, където аз живея, концертите протичат в приблизително този ред: Влизаш на мястото, между четири стени, саундчек, душ, подготовка, няколко бири и т.н.

Ок е, но ако дойдеш тук, има много нови хора, жестоко си изкарваш, има други банди, с които се запознаваш, изобщо – далеч по-голяма веселба е.

Ако бяхме на закрито в ден като този, щеше да е ужасно. Но сега – направо е прекрасно!

Грешка ли е, че имате Билборд хит и хит в английските класации, а винаги сте мразили комерсиалната музика?

Ben: Ми, честно казано, и двете неща са се случили преди да се присъединим към бандата. Ние сме в The Sisters of Mercy от около 2-3 години.

Chris: Хей, какъв ден сме днес? 15-ти? Жестоко! Днес стават точно 3 години, откакто съм в бандата!

Честита годишнина! Kато казахте откога стe в бандата – не се ли притеснявате за себе си на фона на това колко много музиканти са идвали и са си отивали от нея? Мислили ли сте какво ще стане, ако ви изритат?

Chris: Да не бъда в групата би било доста гадно, наистина, защото да си в нея е супер забавно!

А не бяхте ли леко поуплашени в началото?

Ben: Ха-ха, не, не толкова. Като се замислиш, всички тези хора не са точно изритани – те са си напуснали по свое желание.

Имало е проблеми, които не могат да бъдат решени. И те са искали да правят други неща. Имало е други неща. Но ние живяхме прекрасно в последните години – пътувахме по света и срещахме страхотни хора около концертите.

Откакто сме в The Sisters of Mercy, животът е прекрасен . Например вчера той ми каза, че идването тук е като ваканция с най-добрите ти приятели, само дето свириш и пред хиляди фенове.

Chris: Аз се занимавам с музика от съвсем малък и всичко, което някога съм искал, е да свиря в банда. Но не знаех дали някога ще успея. И сега, когато си изкарвам парите с това, съм изключително щастлив.

Например – никога не съм мислил, че ще дойда в България! И просто сега се наслаждавам на тази привилегия!Това е най-яката професия на света.

Как виждате бъдещето си в бандата? Знам, че изобщо не е лесно да се впишеш в стара и утвърдена група..

Chris: Понякога е хубаво да оставиш нещата на Господ. Нямам идея какво ще се случи утре. Надявам се, че ще правим още концерти, ще правим нови песни и може би – записи. А ако не стане – поне да продължи прекрасният живот, който живеем.

Ben: Аз доста трудно се вписах в групата – имайки предвид, че преди мен на китарата е бил някой за почти 12 години и от мен се очакваше да свиря като него. Но въпреки това, сега ме кефи и ще продължавам напред.

Къде е Андрю?

Ben: Приготвя се за концерта. Никога не дава интервюта преди големи участия.

Къде беше най-якото ви участие напоследък?

Chris: Миналата седмица в Белгия беше супер. Но като цяло, винаги са яки.

Ок – какво ще кажете на българските си фенове?

 

 

 

 

 

 Виж на кои чисто нови банди се кефят Крис и Бен, както и цялото интервю тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

хубавата елена

преди 15 години

Ленче, ти маструбираш ли докато си пишеш въпросите?

9

Вартоломеева Мощ

преди 15 години

Ама,много Ви се моля!Къде е тоалетната,че съм с малко дете със разтройство?!?А и тролейбус N-2 не върви по маршрута!Има ли кюфте?Кюфте!!!Тройка на размътване и други мераклии.Тропс къща,Ивана и Софи Маринова - душмана.Помнете:СМУТЕН ПОТНИК и : Милодраг Иванов,Панайот Панайотов,Мустафа Чаушев,Цола Драгойчева!Да живее БЪРГЪС и неговия Спирит и Спрайт!ИБИ мъ,иби мъ,ибачо мой!

8

роси

преди 15 години

хахахаа как му светнаха очичките когато видя ракийката еййй :D :D

fallback