Kultur Shock с Вал Кьосовски - последният вляво. Снимка: Тангра мега рок
fallback

На 1 декември ще се състои третият концерт Тангра мега лайв. Този път интернет радиото е поканило групата Kultur Shock, в която се подвизават босненец, хърватин, японец, двама американци и не на последно място - българинът Вал Кьосовски, които е брат на барабаниста на група Контрол Огнян Кьосовски.

Пънк-рок-метъл бандата вкарва редица балкански мотиви в музиката си, за да достигне до уникално и неповторимо звучене. След издаването на дебютния им албум “Live in Amerika” през 1999 година момчетата са забелязани от Били Гулд, бивш басист на Faith No More, и подписват договор със собствения му лейбъл Kool Arrow Records.

Гулд продуцира следващите им три албума, последният от които излезе тази година. Пънкарите от La Plebe, които свириха на втория Тангра мега рок концерт, също са част от лейбълa на Гулд и направиха запомнящ се концерт в столичния клуб Black Box.

На сцената освен Kultur Shock ще излязат още групите Балканджи и Уикеда. Балканджи смесват типични български фолклорни мотиви с хеви метъл. Групата използва неравноделни тактове и ритми, има два албума зад гърба си и в момента подготвя трети. В момента съставът на Балканджи наброява общо 14 музиканти.

Третата група от концерта е добре познатата на всички Уикеда. Те станаха популярни още с дебютното си парче “А ние двамата с Боби пием кафе”. Момчетата имат пет издадени албума. Те смесват успешно пънк, ска и рок в музиката си.

Събитието ще се състои на 1 декември в столичния клуб "Трафик", който се намира в Студентски град. Шоуто ще започне в 20 часа, а билетите са по 12 лева при предварителна продажба и 16 лева в деня на концерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback