Зак Уайлд е известен на публиката в България не само като китаристът на групата на Ози Озбърн, но и като фронтмен на Black Label Society, с които гостува в София като подгряваща група на Black Sabbath.

Именно по случай седмицата на Black Label Society и по-специално новия албум – "Shot to Hell", екипът на предаването Тангра Метъл Шок се свърза с легендарния лидер на групата Зак Уайлд. Специално за Dnes.bg Тангра Мега Рок предоставиха и части от самото интервю:

Васил Върбанов: Здрасти Зак, какво става с теб през последната година?

Зак: Ами случиха се доста неща, свирихме на фестивала Ozzfest, сега се готвим за нещата, които ни предстоят, репетираме, новия албум на Black Label Society излезе, а след това и турне в Австралия и Нова Зеландия, после се връщаме в Америка. Освен това правя нещата и за албума на Ози Озбърн.

В.В.: Новият албум звучи доста като Зак Уайлд…

Зак: Така и трябва да звучи.

В.В.: Защо басистът Джеймс ЛоМенцо напусна групата само няколко месеца, след като всички вие бяхте тук в България?

Зак: Джеймс е кръстник на дъщеря ми и няма нищо лошо между нас, но той просто искаше да си вземе малко почивка.

Сега Джей Ди се върна отново в групата, с него е записан и албумът, а и Джеймс ни го препоръча. Но в един момент на Джеймс му омръзна да си стои вкъщи и реши отново да започне да свири, получи покана от момчетата в Megadeth и сега той е новият им басист.

В.В.: Мислиш ли, че този нов албум е по-добър от предишния – “Mafia”?

Зак: Не бих могъл да кажа, никога не казвам, че този албум е по-добър от този или от онзи, това е все едно да ме попитате кой албум на Led Zeppelin или на Black Sabbath предпочитам, а аз обичам всичките еднакво. Понякога, разбира се, някой от тях излиза на преден план, но това зависи от настроението, в което се намирам.

В.В.: Зак, кажи ни какво се случи лично с теб за последните 14-15 месеца? Нещо ново или различно от концерти, музика и пиене?

Зак: Е, веднъж жената ми направи свирка, но горе долу всичко е едно и също както винаги, 24 часа на ден, 7 дни в седмицата само музика, репетиции и щанги, ставам сутрин, вдигам тежести, после се упражнявам, не изпускам китарата и непрекъснато сме на сцена.

В.В.: Коя е любимата ти песен от новия албум?

Зак: Зависи от това в какво настроение съм в конкретния момент, но харесвам сингъла Concrete Jungle и парчета като New Religion и Black Mass Reverends и баладите - The Last Goodbye, Sick Of It All и Nothing's The Same.

В.В.: Спомена за новия албум на Ози, той се очаква в началото на следващата година , нали?

Зак: Да, някъде през февруари.

В.В.: Как звучи, някакви изненади?

Зак: В момента записваме рифовете, но е ясно, че всички очакват неща като No more Tears и Momma I’m coming home – тоест мрачната и светлата страна, така че просто очаквайте един много добър албум.

В.В.: Какви спомени имаш от престоя си в България?

Зак: Прекарахме си страхотно, всичко беше прекрасно и моля кажете на всички останали, че ние се надяваме да се върнем скоро пак при вас, а дотогава носете черни дрехи и дръжте бирата студена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase