Снимка: iStock

Банята обикновено е най-малкото помещение в дома ни, но и едно от най-важните. Съвременната баня е много повече от мокро помещение или мястото, където се мием и къпем – тя може да бъде наше светилище.

Независимо дали я използваме като място, където се зареждаме с енергия за предстоящия ден или се глезим и си почиваме вечер, интериорът на банята категорично е много важен и не трябва да бъде пренебрегван при обновяването на жилището.

Ако искате да чувствате това място като свое специално кътче, трябва да помислите за неговите декор и обзавеждане, за да извлечете максимума от престоя си в него.

А  ето и кои са 8-те най-актуални тенденции в интериора на мечтаната баня:

Първо, за да не се плашите от ремонта на банята, трябва да добавим, че той ще внесе истинска стойност към вашия дом. Независимо от вашия стил и размерите на вашата баня, по-важното е да изберете всичко внимателно – от ваната и душа, до плочките и осветлението, както и да се съобразите с най-новите технологии и тенденции.

Япония среща  Скандинавия

Вдъхновете се от комбинация от японска и скандинавска естетика. Перфектното съчетание на японската функционалност с шведската простота се дефинира от използване на чисти линии, естествени материали, като камък и дърво, със светли и тъмни акценти, за да се създаде елегантен, съвременен външен вид. Помислете за мебели с ефект на оребрено орехово дърво, съчетани с мивка на плота и висок смесителен кран за мивка.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase