Снимка: iStock

Интересувате се от микроблейдинг, но предпочитате по-естествено изглеждащ вариант? На помощ идват омбре веждите. Най-новата тенденция за перманентен грим, този вид се вдъхновява от омбре косата, където цветът избледнява от един нюанс в друг.

По-долу ви разкриваме всичко, което трябва да знаете за омбре веждите, включително какво представляват, какъв е процесът на третиране, колко дълго издържат, какви са страничните ефекти и други.

Какво представляват омбре веждите

Според гримьорката Шервон Кито, омбре веждите е козметична татуировка на веждите, направена чрез засенчване в областта на веждите. Терминът омбре подчертава ефекта, при който веждите избледняват от тъмно към светло. Така се добавя дефиниция и плътност към тенките и редки вежди.

Същност на процеса

Подобно на микроблейдинга, правенето на омбре вежди в салон за перманентен грим може да отнеме време, пари и малко поносимост към болка. Процесът протича по следния начин - първо веждите ви се почистват и след това се картографират с помощта на инструменти за измерване. Кито дори споделя, че има приложение, с което се проверя симетрията между двете вежди. Второ, веждите ви се засенчват с помощта на допълнителен пигментен нюанс.

Цялата статия можете да прочетете на Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase