Снимка: Istock

На 26 май, планетата на късмета, изобилието и разширяването – Юпитер, преминава в зодиакалния знак Близнаци. Юпитер се задържа около 12 месеца във всеки знак от зодиака и този път Близнаци са в светлината на прожекторите. Древните астролози смятали Юпитер за планетата на късмета и вярвали, че когато е във вашия знак, ще имате много късмет.

Е, чувствайте се късметлии, ако сте родени под знака на този въздушен зодиакален знак. Последният път, когато Юпитер премина през Близнаци, беше през юни 2012 година. А на 25 май, когато планетата направи своя транзит, ще остане в тази зодия до 9 юни 2025 година.

Знакът Близнаци не е най-удобното място за транзит на Юпитер. Тази планета иска да се разширява и расте, да види по-голямата картина, но Близнаците са любопитни за всички подробности. На тях им е трудно да възприемат по-широк ъгъл на наблюдение, те са повече по подробностите, задават въпроси, обмислят многото потенциални възможности.

Близнаци е любопитната зодия, която не спира да задава въпроси. Близнаци е детето, което пита „Защо?“ за десети път. Те обичат да размишляват. Това е зодия, която се управлява от планетата на комуникацията и мисълта Меркурий. Не бива да забравяме, че Юпитер е планетата на експанзията, така че можем да очакваме темите за Близнаци и Меркурий да бъдат разширени.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase