Снимка: Istock

Едва ли много от нас могат да се похвалят със завидно жилищно пространство, но големината на дома ви няма значение, стига да можете умело да боравите с пространствата. Спалнята е мястото, където прекарваме по-голямата част от живота си, ето защо в това помещение трябва да се чувстваме уютно и удобно.

В следващите редове ще ви предложим няколко съвета за това как да декорирате малката спалня.

Изберете неутрални нюанси

Декорирането на вашето пространство с неутрални нюанси може да го направи по-отворено и просторно. Включете неутрална палитра, която създава успокояваща атмосфера и осигурява гъвкав фон за различни елементи на декора. Можете да съчетаете бели нощни шкафчета и бежов цвят на боята например.

Съхранявайте умно

Спестете подово пространство във вашата малка спалня, като добавите вградени решения за съхранение. „Вграденото хранилище трябва да има специални детайли и да бъде оборудвано с елементите, които бихте намерили в съблекалнята – закачалки, място за съхранение на обувки, чекмеджета за бижута и други“, това споделя Вирджиния Толедо от Toledo Geller Interiors.

Декорирайте с фототапет

Създайте фокусна точка в стаята си, като добавите тапет зад леглото си. Акцентиращата стена с тапети на цветя привлича окото, а ако изберете спалня с бяла табла и добавите подходящите възглавници, ще прибавите и допълнителна текстура.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase