Снимка: Istock

Кухнята е едно от най-замърсените места, дори да не ви се вярва. Повечето хора мислят, че банята и тоалетната са най-мръсните помещения в дома, но невинаги е така. В кухнята всъщност се събират множество бактерии, които се размножават заради храната, която държим там, както и влагата от готвенето, водата при миене.

Има някои места в кухнята, които много често забравяме да почистим, а не трябва, защото именно там бактериите се размножават много повече и могат да причинят здравословни проблеми.

Кои са местата в кухнята, които често забравяме да изчистим?

Канала на мивката

Решетката на мивката или каналът, зависи с какво разполагате, е едно от най-мръсните и често забравяни места за почистване в кухнята. А кухненската мивка е най-употребяваното нещо в една кухня наред с уредите и пособията за готвене. През канала на мивката преминават всички нечистотии. Затова е от изключителна важност редовно да го почиствате с четка и дезинфекциращ препарат.

Кафемашината и мелачката за кафе

Не всяко домакинство разполага с кафемелачка. Но ако имате такава, трябва да знаете, че тя трябва да се почиства редовно. Същото важи и за кафемашината. По нея се задържат множество бактерии. Добре е да пускате цикъл на почистване с препарат или сода и оцет, така че да дезинфекцирате вътрешността на машината.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase