Снимка: iStock
fallback

Диетичната култура набира все по-голяма популярност, особено в началото на годината, когато си даваме обещания за по-здравословен начин на живот и влизане в желаната форма. Ходенето на фитнес се превръща в приоритет, отказваме се от няколко основни групи храни, защото са описвани като „вредни“ и се опитваме да живеем само на салати, месо и вода.

Модерните диети навлизат в ежедневието ни и благодарение на технологиите и социалните мрежи. Виждаме все повече инфлуенсъри, които промотират чайове за отслабване, добавки и витамини, с които да потиснем глада, фастинг в продължение на 16 часа и какво ли още не. Докато периодичното гладуване има няколко доказани ползи за организма, то не бива да се практикува без консултация с диетолог или лекар, който да направи нужните изследвания, за да разбере дали този метод е подходящ за вас.

Винаги взимайте предвид източника на информация, защото не всичко, което е в интернет, е истина. Понякога хранителните режими са направени само с цел промотиране на различни продукти, които няма да са от полза за всеки, като дори могат да доведат до повече щети, отколкото ползи. Социалните мрежи също така са пълни с митове и легенди за отслабването, в които не трябва да вярвате за нищо на света.

Кои са 10-те мита за отслабването, в които да не вярвате, може да разберете от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 месеца

И аз от личен опит споделям, че глад си трябва (защото много малките порции са си гладуване ще ме извиняват, всякакви "гурута" по хранене и трениране). Много малък процент са кльощавите по природа хора, повечето гладуват за да са така слабички.

5

Анонимен

преди 4 месеца

Ако продължаваш да си ядеш както по-рано няма как да стане. И това малко, но редовно, скоро става много и редовно. Глад си трябва.

4

Гошо

преди 4 месеца

Рецепта зе отслабване: секс и чай, ако не се получи спирате чая.... А сериозно: ако ядете по един или два пъти пълнеете, ако ядете три пъти пазите тегло, ако ядете пет, шест пъти отслабвате. Трябва да се яде само по едно нещо на ядене.

fallback