Общ преглед
Оказва се, че най-добрия приятел на родни депутати се оказа лютеницата. От тежката и отговорна работа явно не им остават свободни минути да напазаруват качествено и залагат на един от най-обичаните родни продукти.

Първи на Никулден се похвали Костадин Костадинов от "Възраждане".

"Никулденска вечеря далеч от вкъщи - без шаран, но пък с консерва скумрия, аншоа и най-добрия ми приятел в такива моменти, лютеницата:)", написа той към кадъра в социалните мрежи.

Направо да го ожалиш за бедната трапеза, но пък има книга. Явно лидерът на "Възраждане" не се притеснява, че може да нацапа страниците. Може пък и да го е страх някой да не си помисли, че не чете в свободното време.

Вчера го последва и депутатката от ДБ Елисавета Белобрадова. През последните години тя е един от основните оръдия срещу кича в страната, но явно от тежките заседания не е успяла да види златната арка пред храма "Александър Невски". Но пък за сметка на това и тя сподели подобна на Костадиновата трапеза.

"След 12 часа работа сядам да хапна с най-добрия ми приятел в тежките размисли Виктор Франкъл. Искам да подчертая, че и с добрата лютеница и качествената салата Ропотамо също сме си близки", уверява това. Естествено и тук книгата не липсва...

Очакваме и останалите депутати да споделят какво похапват след толкова напрегнатата работа в Народното събрание. Ако трябва да се перифразира един популярен израз - "Лютеницата, Санчо, спасява в тежки моменти родните депутати".

По-горе пък може да сравните и да определите кой има право да изпее хита "Лютеницата ми е по-яка от лютеницата ти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase