Снимка: iStock

Започваме с едно уточнение, че дънките няма окончателно да напуснат пролетния ни гардероб, но със сигурност ще бъдат поставени на второ или трето място за сметка на роклите и полите.

След месеци на носене на плътни дънки и панталони през зимата, в които имахме чувството, че краката ми са затворници, сега съм напълно готова да променя малко стила си. И изглежда, че не съм единствената, която мисли така. Ако миналата година беше годината на вталените панталони, то 2023 година без съмнение е годината на полата.

В момента полите са повтаряща се тема навсякъде - от социалните мрежи до модния подиум, като много от любимите ни стилисти започва да включват дрехата в отлични визии за пролетта. Освен сатенените и плисираните модели, които виждахме през последните години, тенденциите при полите са рядкост, но 2023 година е съвсем различна история. Сега на хоризонта се появяват няколко течения, които превземат пролетта и са малко по-различни от очакваното.

Пролетни тенденции - полите са новата стара мода

1. Асиметрично плисе
Точно когато си мислехте, че сте виждали всяка вариация на плисираната пола, идват модерните асиметрични подгъви. Тенденцията е изключително приятна за пролетта, защото съчетава интересна дължина и малко по-различен стил. Може да съчетаете полата както с високи боти за по-студеното време, така и с маратонки или сандали, когато слънцето навън пече силно.

2. Макси пола
Макси полите бяха централна тема по време на пролетните колекции на извесните модни мартки. Сега е време да ги вкараме в действие и да ги включим в ежедневния си гардероб. Търсете модели, които описват тялото ви, за да създадете илюзията за по-издължена фигура. Така ще осигурите елегантност и стил на визията, като може да носите макси полата както на официални срещи, така и на ежедневни събирания.

Какви други модели поли ще са актуални през сезона, четете в Тialoto.bg

Източник Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase