Снимки: Reuters
fallback

През 2014 година 21-годишна австралийка заминава за Сирия, за да се омъжи за джихадист. Прекарва 5 години в Ракка, а днес, заедно с дете на ръце, се намира в бежански лагер в Северна Сирия.

Същият, който обитава и Шамима Бегум, джихадистката булка от Великобритания, която пожела да се върне у дома.

Вече 26-годишното момиче не разкрива лицето си, нито името си. Пред BBC заявява, че никога не се е присъединявала към ИДИЛ.

"Аз просто бях там. Това не значи, че съм се присъединила към тях“, категорична е тя. Оказва се, че австралийката била "доста щастлива“ в Сирия.

"Просто си стоях вкъщи, чистих и готвих, а съпругът ми ходеше на работа“, разказва тя. Твърди, че не знае какво работил мъжът й. А когато го питала, той отказвал да й отговори.

"Понякога е по-добре да не знаеш някои неща, да не задаваш въпроси“, казва тя.

"Никой никога не ме е наранил. Даваха ни пари да живеем и това ме правеше щастлива. По това време нямаше и бомбандировки и това също ме правеше щастлива“, твърди австралийката.

По думите й, тя не знаела какво става извън дома й. Интернетът и телевизията не били позволени в дома им. Но по това време в Ракка често се разхождат жени по улиците и имат достъп до интернет-кафета. В информационните центрове били показвани пропагандни видеа.

Австралийката твърди, че нейните съграждани у дома не трябва да се страхуват от нея. Тя не била заплаха.

Лагерът, в който се намира 26-годишното момиче, е проектиран да подслони 20 хил. души. В момента той е претъпкан и в него се намират 70 хил. джихадисти, булки и цивилни граждани. Всички те са смятани за предателите от малкото останали активни войници на ИДИЛ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

То много хора по света правят секс,раждат деца,женят се... Но малко от тях отиват в И-***...

30

Анонимен

преди 4 години

Това че се е правила на мушкато, за да не я пдпукат нея и децата...не я прави читава... Като й харесва там да си седи

29

Анонимен

преди 4 години

Да, бе, била пет години в Ракка по времето на ИДИЛ, ама не знаела с какво се занимава мъжът й. Тая явно мисли всички за по-прости от нея.

fallback