Снимкa: Reuters, архив
fallback

Учени от университета Томас Джеферсън във Филаделфия установиха, че е добре да се пие често кафе. Консумацията му насища с кислород клетките в организма и допринася за регенерацията им, но за целта варенето му трябва да се извършва по определен начин, съобщи Юрик алърт.

Било констатирано, че за да е с идеално ниво на киселинност, кафето трябва да се приготвя бързо - смлените кафеени зърна да се залеят с вряла вода и напитката да се изпие за 5-10 минути.

Вкусната напитка насища кръвта с антиоксиданти, които заедно с витамините и микроелементите от кафеените зърна могат да намалят възпаленията на тъканите и да нормализират функционирането на сърдечносъдовата система.

Тези заключения потвърждават резултатите от предишни изследвания, които показаха, че кафето помага на организма да се бори с депресията и стреса, извършва профилактика и "почиства" раковите клетки в организма, а освен това има благотворен ефект върху един от най-важните органи - сърцето.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Кафе по италиански тертип. Малко силно кафе изпито на 2-3 глътки.

10

Анонимен

преди 5 години

Българското име на ирландско кафе е "кафе със запръжка".

9

ННН

преди 5 години

Те пък американците какво разбират от кафе. Като знам каква промивка пият. За кафето питайте италианците. В Рим ако си поръчаш американо, ще те гледат с презрение.

fallback